AcasăNewsCea mai ploioasa vara din ultimii opt ani

Cea mai ploioasa vara din ultimii opt ani

Vreme instabila si la inceput de august

Vremea face ravagii in tara, iar sfarsitul lunii iulie aduce un nou cod galben de ploi, valabil pana luni seara la ora 21.00 si care vizeaza 22 de judete din centrul, nordul si estul tarii.

Vreme instabila si la inceput de august

Duminica a fost a opta zi cu atentionare de ploi abundente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in sudul si estul Transilvaniei, in vestul Moldovei, local in Maramures, precum si in zonele montane.Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina.In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20 de litri/mp si izolat 50 – 60 de litri/mp.Se vor afla in totalitate sub Cod galben 12 judete, respectiv Maramures, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, si partial 10 judete: Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Bistrita-Nasaud, Mures si Cluj. In lunile iunie si iulie, aproape ca nu a fost o zi in care sa nu ploua in Romania, iar meteorologii spun ca vara aceasta este una atipica pentru toata emisfera nordica fara zile caniculare. In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoza.

author avatar
Bogdan Borcea
301 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pe o parte ma simt ca in cretacic si ma uit prin iarba sa vad daca au crescut dinozauri. Pe alta parte ma bucur ca nu murim de cald ca in Canada Anglia sau Japonia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger