AcasăNewsCea mai plauzibila pista de pana acum: Posibile resturi ale avionului malaezian,...

Cea mai plauzibila pista de pana acum: Posibile resturi ale avionului malaezian, zarite in Oceanul Indian

Au trecut 13 zile de cand avionul malaezian cu 239 de oameni la bord a disparut fara urma, iar cautarile aeriene si navale, pe teritoriul mai multor state, nu au dat niciun rezultat. Cel putin pana joi, cand presa din intreaga lume a publicat cea mai noua ipoteza de lucru a anchetatorilor, considerata si cea mai buna de pana acum.

Noi ipoteze, dar nici urma de aeronava malaeziana disparuta in urma cu o saptamana

Imaginile surprinse de satelit pe 16 martie, insa despre care s-a aflat abia patru zile mai tarziu, par a indica fragmente ce ar apartine epavei aparatului de zbor al Malaysia Airlines. Cele doua resturi reperate in larg, in sudul Oceanului Indian, la aproximativ 2.000 de kilometri de orasul Perth, din Australia, au condus echipele de cautare in zona care, potrivit mass-mediei internationale, mai fusese luata la puricat zilele trecute, fara rezultat, insa.

De aceasta data, pare-se ca obiectele, una de 15 metri, alta de 24, care, odara recuperate, vor fi supuse unor expertize tehnice pentru a se confirma suspiciunea, ar apartine cursei MH 370, care a disparut fara urma inca de sambata trecuta. Ipoteza capata si mai multa greutate, de vreme ce, potrivit Sydney Morning Herald, insusi premierul australian a declarat ca imaginile sunt „credibile si posibil importante”.

La operatiunea extinsa de cautare au participat mai multe aparate de zbor. Unele voci sustin ca, daca bucatile se dovedesc a apartine intr-adevar aeronavei Boeing 777, respectivul aparat de zbor nu ar fi putut ajunge in zona in care s-au gasit resturile respective, fara intentie umana, adica fara sa fi fost abatut cu buna stiinta de la parcurs. Totul, de vreme ce, conform Daily Mail, distanta de la coasta australiana pana la Perth este de mii de kilometri si ar putea fi parcursa in cel putin patru ore de zbor.

De zile intregi autoritatile din mai multe state ale lumii cauta fara incetare avionul malaezian disparut fara urma. De-a lungul acestei perioade, in presa au aparut mai multe ipoteze, toate luate in considerare de anchetatori – fie varianta ca aeronava ar fi fost deturnata de teroristi, sau chiar de catre pilotul malaezian, fie aceea a unei prabusiri pe uscat sau in apa. Avionul avea la bord 239 de pasageri, 153 dintre ei cetateni chinezi.

[youtube]i-UCOaWDvBM[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger