AcasăNewsCea mai periculoasa masina

Cea mai periculoasa masina

Fiat Punto se afla in productie din 2005 si, intre timp, exigentele in materie de securitate au crescut iar compacta italiana nu a mai facut fata.

Pentru prima data in istoria sa, organismul european EuroNCAP care evalueaza securitatea si fiabilitatea vehiculelor, a atribuit nota 0 (din 5 maximum) la capitolul siguranta.

Fiat Punto se afla in productie din 2005 si intre timp exigentele in materie de securitate au crescut iar compacta italiana nu a mai facut fata

Este vorba de modelul Punto fabricat de Fiat, care s-a clasat pe ultimul loc in acest an in clasamentul anual de securitate a pasagerilor realizat de EuroNCAP in urma testelor specifice. Masina testata a fost un Punto hatchback, in varianta cu motor de 1,2 litri (69 CP). In cadrul crash-testelor, masina a inregistrat un procent de 0% la siguranta asistata, 43% la capitolul siguranta pasagerilor copii si 51% la capitolul siguranta pasagerilor adulti. Fiat Punto si-a inceput cariera acum 12 ani, cu un facelift in 2012. O problema, noteaza EuroNCAP, care arata cu degetul unii producatori auto care mentin in fabricatie modele lansate cu multa vreme in urma, al caror nivel de siguranta nu mai este de actualitate, in ciuda unor upgradari, in timp ce cumparatorii nu banuiesc nimic si nu sunt informati cu privire la faptul ca produsul nu mai corespunde cu standardele actuale de securitate. EuroNCAP ii sfatuieste pe clienti sa se informeze la zi cu ratingurile pe care le acorda organizatia masinilor si sa se orienteze spre automobile cotate cu 5 stele, pentru siguranta. De altfel, GlobalNCAP (casa mama a EuroNCAP) si-a facut un obicei de a arata cu degetul masini depasit din punct de vedere al securitatii dar inca vandute drept noi, la zi.

author avatar
Tudor Borcea
509 afisari

1 COMENTARIU

  1. Că tot ne scot ochii cu poluarea, Euro ics și altele, de ce nu se fac norme de siguranță pentru toate mașinile. De ce un hoț, pt că ce este un îmbogățit, să-și cumpere un tanc (așa zisele mașini de teren folosite doar pe asfalt) iar unul sărac un Matiz?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger