AcasăNewsCea mai pasnica tara din lume. Romania, locul 25

Cea mai pasnica tara din lume. Romania, locul 25

Macar in clasamentul pacii stam onorabil

Pentru al 11-lea an consecutiv, Islanda conduce clasamentul realizat de Institutul pentru economie si pace (IEP).Este concluzia expertilor care au realizat Global Peace Index 2019, pe baza a 23 de factori, intre care conflictele interne si externe, cheltuielile militare, terorismul si criminalitatea.

Macar in clasamentul pacii stam onorabil

In topul clasamentului urmeaza Noua Zeelanda, Portugalia, Austria si Danemarca, iar pe ultimul loc se afla Afganistan, precedat de Siria, Sudanul de sud, Yemen si Irak. Romania ocupa chiar locul 25 in topul cu aceeasi cifra a celor saisprezece tari europene considerate cele mai pasnice la nivel global. De asemenea, Europa ramane regiunea cea mai pasnica din lume, in 2018 s-au inregistrat evolutii pozitive, mai ales in politica antiterorista, situatia refugiatilor si rata criminalitatii, in 22 din cele 36 de state continentale. Concluzia este ca lumea a devenit ceva mai sigura, pentru prima data dupa cinci ani, insa continua sa fie considerabil mai putin pasnica decat acum un deceniu. Exista 400 de milioane de oameni  care traiesc in zone cu „niveluri reduse de pace si riscuri ridicate determinate de schimbarile climatice” (Africa, in special), iar   in opt din cele mai putin pasnice tari sunt 103 milioane de oameni vizati de “zone cu risc climatic foarte ridicat”.

author avatar
Andrei Coman
470 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da da deci Ioropa a dat 2 razboaie mondiale si 2 reci si e ceavmai pasnica copilasi elementul strasnic de tortura al imp. Roman e4ea crucificarea in numele pacii iar hunii foloseau caii doar pt pastrama, imp Otoman nici nu se nascuse macar si erea langa Europa. Lui Napoleon nu i-a fost frig in Rusia iar Putin a imtrat in Crimeea pe magar primit cu salcii si palmieri. Europa e cea mai pasnica e locul 1…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger