AcasăNewsCea mai mare rechemare din istoria industriei auto: Peste 6,5 milioane de...

Cea mai mare rechemare din istoria industriei auto: Peste 6,5 milioane de masini, retrase de pe piata!

Toyota Motor Corp va rechema in service peste 6,5 milioane de masini din intreaga lume, pentru a rezolva defectiunile de la scaune si sistemul de directie. Aceasta este una dintre cele mai mari rechemari realizate pana acum pe plan mondial.

Toyota, unul dintre cei mai mari producatori auto la nivel mondial, va rechema in service anumite modele: Yaris, Urban Cruiser, RAV4 si Hilux. Rechemarea are loc dupa ce au fost identificate probleme la coloana de directie si la scaunele de la 1.058 vehicule, scrie presa internationala. Anuntul a fost facut in contextul in care compania nipona vrea sa-si restabileasca reputatia afectata de o serie de retrageri masive care au avut loc intre 2009 si 2011, legat de probleme la sistemul de acceleratie.

In service vor fi aduse modelele subcompact Yaris si SUV-uri Urban Cruiser asamblate in perioada ianuarie 2005 si august 2010, precum si SUV-urile RAV4 si camionetele Hilux fabricate intre iunie 2004 si decembrie 2010, a anuntat Toyota.

Din cele 6.58 milioane de masini, in jur de 825.000 dintre vehiculele afectate sunt in Europa, dar nu s-au raportat accidente legat de defectiunile inregistrate la scaune si la sistemele de directie.

Foto: wall-street.ro

author avatar
Alina Costache
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger