AcasăNewsCea mai mare parcare subterană din România este în Sectorul 3! Aflată...

Cea mai mare parcare subterană din România este în Sectorul 3! Aflată sub bulevardul Decebal, aceasta urmează să fie dată în folosință luna viitoare!

Astăzi, Robert Negoiță a prezentat evoluția lucrărilor cea mai mare parcare subterană din România, situată sub bulevardul Decebal. Lucrarea începută în luna martie a anului 2019 este finalizată în proporție de 95%, urmând a fi recepționată și dată în următoarea lună. 

Parcarea are o lungime de 550 de metri și o lățime de 17,5 metri și este cuprinsă între strada Dristorului și Piața Hurmuzachi, fostă Piața Muncii. Este structurată pe două niveluri și găzduiește aproximativ 750 locuri de parcare, inclusiv zonă de parcare pentru motociclete, pentru biciclete și locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Dincolo de lucrările la parcarea subterană, proiectul prevede și lucrări de reorganizare și reamenajare a zonei de suprafață, pe tot tronsonul Bulevardului Decebal, adică și porțiunea aflată între Piața Alba Iulia și strada Dristorului: extinderea și amenajarea spațiilor verzi, amenajarea zonei pietonale, amenajarea unei piste de biciclete, refacerea zonelor de stații STB și modernizarea mobilierului stradal. 

“Este un proiect unic în țară, atât din punct de vedere al complexității de execuție, cât și al viziunii. Dincolo de parcarea propriu-zisă care era extrem de necesară în această zonă de interes, odată cu acest poiect am rezolvat și problemele de la suprafață, regândind zona pietonală și împădurind acest spațiu, dar și probleme ce țineau de rețelele de utilități, vechi de zeci de ani. Fiindcă a trebuit să deveim aceste rețele, le-am și modernizat noi, ceea ce înseamnă că pentru alte câteva zeci de ani, aici nu va fi nevoie de lucrări de reparații sau înlocuiri, deci… mai puține gropi în carosabil, mai puțin disconfort ” a declarat Robert Negoiță. “Parcarea va pune la dispoziție aproape 750 de locuri, dar este gândită și ca un spațiu în care să beneficiem de diferite alte servicii, de exemplu, spălătorie autor self service, vulcanizare sau service auto. Locurile vor fi pentru cetățenii domiciliați în zonă, dar și pentru vizitatori.” a adăugat Robert Negoiță.

author avatar
Andrei Coman
948 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri