AcasăNewsCea mai iubita jacheta

Cea mai iubita jacheta

Karl Lagerfeld

Eleganta nu poate fi conceputa in afara jachetei imaginate de Coco Chanel. Este, de asemenea, obietul vestimentar care a cunoscut cele mai numeroase reinterpretari. Karl Lagerfeld, directorul de creatie al casei Chanel, este creatorul care a realizat cele mai multe dintre ele.

Karl Lagerfeld

Si tot el va incepe sa-si prezinte de anul viitor colectiile pe cel mai mare site on-line dedicat modei de lux, netaporter. Dar pana atunci, Karl lucreaza impreuna cu fostul redactor-sef de la Vogue Franta la o carte. Carine Roitfeld, o adevarata autoritate in materie de stil, a plecat cam sifonata de la Vogue pentru ca n-a tinut doar pentru sine schitele ce-i fusesera incredintate de o anumita casa de moda. Dar astea sunt deja lucruri trecute, iar acum ea este foarte implicata in acest nou proiect alaturi de Lagerfeld.

Karl Lagerfeld si Carine Roitfeld

Chiar daca se doreste a fi o surpriza absoluta, ne este totusi dezvaluit faptul ca „personajul“ principal al cartii o sa fie clasica jacheta Chanel, neagra, din tweed, care este aproape sinonima cu Mademoiselle Chanel, piesa despre care Karl spune: „Aceasta jacheta da un impuls vital si dincolo de nivelul rational catre creativitate si transformare, iar atunci cand se implica si Carine totul iese extrordinar.“ Lagerfeld si-a construi pentru public o masca impenetrabila, dar emotia transpare adesea datorita marii lui pasiuni, fotografia. Pentru acest volum, el a realizat imagini alb/negru reprezentand  femei elegante, rafinate, de diferite varste si cu variate preocupari – actrite, modele sau mostenitoare celebre –, care imbraca sacoul amintit mai sus.

Scopul lui este de a explora cat mai multe moduri diferite in care acesta poate fi purtat, iar Carine Roitfeld se ocupa de styling. Nu stim daca in afara de aceste minunate ipostaze cartea mai cuprinde si altceva, dar, cu siguranta, toate fashionistele o asteapta cu sufletul la gura.

[nggallery id=176]

author avatar
eNational
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger