AcasăNewsCea de a treia editie a campaniei nationale Liga Profesorilor Exceptionali incepe...

Cea de a treia editie a campaniei nationale Liga Profesorilor Exceptionali incepe astazi

“Liga profesorilor exceptionali” a ajuns la cea de a treia editie.

Dupa doi ani  in care cadre didactice valoroase, care si-au dedicat mare parte din timp profesiei lor nobile, au fost promovate si omagiate asa cum ar fi normal sa se intample intr-o tara europeana, FDVDR a luat decizia sa reia aceasta campanie si in 2016. “Liga profesorilor exceptionali” a devenit cunoscuta in intreaga tara si este apreciata deopotriva de pedagogi si elevi, dovada stau numeroasele e-mail-uri si mesaje pe care le-am primit. Ne face placere ca putem continua si in acest an campania care pune in lumina valorile invatamantului din Romania”, a declarat Trisi Cristea, presedintele Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. “Liga profesorilor exceptionali” incearca sa transforme un gest de reverenta fata de cadrele didactice intr-o normalitate a zilelor noastre”.

Premiile constau intr-o bursa de  merit, de 30000 RON, 20000 RON si 10000 RON, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca intr-o tabara educationala la o universitate de prestigiu din Europa.Urmatorii sase premianti vor benefica de catre un laptop. Totodata, toti ocupantii primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, intre care si materiale de specialitate si educationale sau enciclopedii.

Castigatorii primelor editii sunt Aurelian Zisu, profesor de limba romana, la liceul Carol I din Craiova, in 2014, iar, in 2015, ocupantul primului loc a fost Grigore Luisian, profesor de matematica din Botosani.

“Liga Profesorilor Exceptionali” are loc in perioada 25 aprilie – 18 iunie, prima etapa fiind cea a inscrierilor. Pot participa toti invatatorii si profesorii de la clasele I la a XII-a, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare concretizate in rezultate notabile, prin implicarea in viata comunitatii, realizari in afara scolii, prin recunoasterea meritelor de catre elevi, parinti sau colegi.

Pentru a intra in concurs, profesorii se pot inscrie pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, prin completarea unui formular tip si trimiterea documentelor care sa sustina candidatura, alaturi de o descriere a activitatii desfasurate.

In urma voturilor online la nivel national, din primii 30 de clasati in prima etapa,  in etapa a doua vor fi selectate, de catre o comisie special creata, zece dintre cele mai relevante profile. Acesti zece finalisti vor putea fi votati, online. Comunicarea clasamentului si acordarea premiilor se va face intr-o emisiune televizata, de impact national.

author avatar
eNational
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger