AcasăNewsCe vor americanii: Trump cu economia, Biden cu epidemia

Ce vor americanii: Trump cu economia, Biden cu epidemia

Umăr la umăr în cursa electorală

52% dintre americani au apreciat că democratul Joe Biden este mai potrivit pentru a gestiona epidemia cu noul coronavirus, pe Trump preferându-l în acest sens 48% dintre susținători. În schimb, liderul de la Casa Albă este privit drept cel mai potrivit politician care susține economia și cetățenii SUA. De fapt, liderul ideal ar fi o combinație între cei doi candidați la prezidențiale.

Umăr la umăr în cursa electorală

Americanii sunt mai atenţi la ce spun candidaţii despre epidemia cu noul coronavirus decât la viziunea lor despre economie, sănătate sau imigraţie, iar Biden este considerat mai potrivit pentru a gestiona ţara în această criză, relevă un sondaj Reuters/Ipsos.

Pe de altă parte, numărul americanilor care aprobă prestaţia preşedintelui Donald Trump a crescut cu 5 puncte procentuale în ultima săptămână. Întrebaţi ce consideră cel mai important la luarea deciziei cu cine să voteze la alegerile prezidenţiale, 32% dintre americani au declarat că este vorba de planul respectivului candidat în ce priveşte relansarea după coronavirus.

În număr mai mic, respondenţii au indicat ca fiind cele mai importante opiniile candidaţilor despre economie (21%), sistemul de sănătate (13%) sau imigraţie (5%). Totuşi, întrebaţi cine ar fi mai bun la frâiele economiei SUA, 53% l-au preferat pe Trump şi 47% pe Biden.

Deocamdată,  Departamentul Trezoreriei a ordonat ca pe cecurile de 1.200 de dolari ce urmează să le fie trimise unui mare număr de americani afectaţi de criza coronavirusului să fie imprimat numele preşedintelui Donald Trump. Cecurile fac parte din pachetul de „stimulare” a economiei în valoare de 2,3 trilioane de dolari adoptat în martie de Washington pentru a reduce impactul economic al pandemiei cu noul coronavirus, survenită într-un an electoral în SUA –în 3 noiembrie au loc alegerile prezidențiale.  45% dintre alegătorii înregistraţi au declarat că îl vor susţine pe Biden la alegerile din 3 noiembrie, iar 40% au afirmat că vor vota cu Trump.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
234 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger