AcasăNewsCe vă recomandă la angajare? Pandemia a schimbat regulile în SUA

Ce vă recomandă la angajare? Pandemia a schimbat regulile în SUA

Președintele SUA, Donald Trump a aprobat, în cadrul unei ședințe a consiliului, care a avut loc vineri, un ordin executiv prin care angajarea în administrația guvernului se va face numai pe baza experieței.

Astfel, o diplomă universitară nu mai este suficientă atunci când cauți un loc de muncă în administrația guvernului federal. Oficiali ai administrației afirmă că această modificare va permite guvernului să angajeze oameni în funcție de calități și nu în funcție de nivelul lor de educație.

Talentul înaintea diplomei

„Asta va face ca noi să putem angaja niște oameni în funcție de talent, lărgind astfel sfera candidaților și asigurând un proces de angajare mai echitabil“, a afirmat Ivanka Trump, fiica președintelui, care este totodată și consilier principal.

Ivanka Trump este co-președinta Consiliului Consultativ American pentru Politici în Sectorul Forțelor de Muncă, un for care a fost înființat în 2018.

„Guvernul federal nu se va mai strădui atât de mult să vadă ce școală ați urmat, ci va dori să vă vadă calitățile și talentul care vă recomandă pentru postul respectiv“, a spus Trump.

Guvernul federal în prezent 2,1 milioane de funcționari publici la nivelul întregii țări.

„Schimbarea modalităților de angajare va recunoaște importanța pregătirii indiferent dacă ea a fost obținută chiar la locul de muncă sau într-o clasă”, a declarat Brooke Rollins, director interimar al Consiliului Casei Albe pentru Politică Internă, cel care gestionează programul președintelui în materie de politică internă.

Recomandările educaționale nu mai sunt necesare

Michael Rigas, director interimar al Biroului de Administrare a Personalului, de asemenea susține că „o diplomă de absolvire a unui liceu sau a unei universități rămâne în continuare necesară pentru a putea ocupa diverse funcții, dar recomandările educaționale nu sunt atât de importante în multe alte domenii”

Rigas a mai spus că: „guvernul federal trebuie să se arate deschis față de cei care își caută un loc de muncă și care întrunesc calitățile necesare”.

Secretarul comerțului, Wilbur Ross, co-președinte al consiliului, a declarat că importanța pregătirii și a diplomelor rămâne la fel de importantă, așa cum era și înainte ca pandemia de coronavirus să silească milioane de oameni să rămână fără un loc de muncă și să împingă rata șomajului la nivel național spre un procent de peste 13% în luna mai.

„Americanii se arată nerăbdători să se întoarcă la lucru, dar au nevoie de ajutorul nostru“, a subliniat Ross.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger