AcasăNewsCe urmează după ciclonul polar care a adus iarna în România. Cum...

Ce urmează după ciclonul polar care a adus iarna în România. Cum vor fi temperaturile în perioada următoare – detalii de la șefa ANM 

sursa foto: jurnalmm.ro

Chiar dacă a venit mai târziu decât se așteptau cei mai mulți, iarna pare decisă să-și arate adevărata față, după o perioadă în care a fost cu mult mai cald decât în mod obișnuit.

După un weekend cu vreme rea, în multe zone ale țării, cu ninsori și viscol, mulți se întreabă ce ne rezervă vremea în perioada următoare. Și ce se va întâmpla cu temperaturile și dacă vor mai fi precipitații specifice iernii, ninsori care să depună strat de zăpadă, și nu doar la munte. Mai mult, dacă și vântul va fi prezent în peisaj, sporind senzația de frig.

Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat, duminică seară, ce se întâmplă cu temperaturile în perioada următoare.

Din câte reiese din spusele acesteia, vom avea câteva zile cu temperaturi mai ridicate, iar apoi vremea se va răci considerabil.

Ce surprize ne rezervă vremea în perioada următoare

Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a declarat Elena Mateescu, citată de antena3.ro.

Minime de -7 grade, în București, noaptea

Vin vești și despre vremea din Capitală. Și sunt anunțate minime negative, pe parcursul nopții. Concret, șefa ANM a precizat că în Capitală vor fi minime de -7 grade, noaptea.

„În această săptămână în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a punctat Mateescu.

Unde sunt anunțate, luni, ninsori

În prima zi a acestei săptămâni, vremea se anunță a fi una destul de rece. Spre seară va ninge în Crişana, Transilvania, Maramureş și local în Banat. Trecător, în vestul ţării vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă ce vor putea favoriza depuneri de polei, potrivit realitatea.net.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade Celsius.

În Capitală se anunță o zi rece, cu o maximă în jur de 1 grad Celsius și vânt slab până la moderat.

author avatar
Andrei Coman
343 afisari

2 COMENTARII

  1. Bla bla bla ..multa vorba aiurea !Prezentarea se face cu multe date tehnice .gen ,,Carpatii Meridionali ,” Precizati in care loc vin Carpatii Meridionali ,pentru ca Andrusca luiPotlog nu stie !Pentru cine tolocaneala asta cu fraze intortocheate si exprimari ambigue ?

  2. Asta ne scutește de comentarii privind prognoza meteo …„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger