AcasăNewsCe trebuie sa stii ca sa te angajezi la Google

Ce trebuie sa stii ca sa te angajezi la Google

Candidatii care vor un job la Google trebuie sa fie pregatiti pentru teste neconventionale

Romanii cu pregatire temeinica in domeniul IT, dornici sa obtina  un job la Google sau alt gigant din domeniu, trebuie sa dovedeasca faptul ca sunt  profesionisti excelenti si ca pot face fata unor teste-grila cu intrebari neconventionale.

Candidatii care vor un job la Google trebuie sa fie pregatiti pentru teste neconventionale

Google n-a confirmat, dar nici nu a infirmat ca ar supune viitorii angajati la teste de inteligenta. Evident ca, fiind o companie de asemenea anvergura, candidatii la un job sunt extrem de riguros selectati, deoarece sefii diverselor departamente vor sa stie cum vor reactiona viitorii angajati cand se vor confrunta cu o problema care trebuie rezolvata creativ. Scriitorul William Poundstone a dezvaluit in cartea sa publicata recent,  „Esti destul de inteligent pentru a lucra la Google?”, o serie de intrebari  puse de sefii de la departamentul de resurse umane al Google. Unele par bizare, altele, de-a dreptul hilare, numai ca de ele depinde angajarea candidatilor. Iata cateva dintre aceste intrebari/solicitari prin care angajatorii marilor firme din IT va pot testa inteligenta si creativitatea:

–         Cate aspiratoare sunt produse anual in lume?

–         Masurati exact noua minute, cu ajutorul unei clepsidre de patru minute si a alteia de sapte minute, fara sa depasiti… noua minute.

–         De ce sunt rotunde gurile de canal?

–         Cate acordoare de pian exista pe glob?

–         Poti inota mai repede in apa sau in sirop?

–         Schiteaza un plan de evacuare al orasului San Francisco.

–         Ce numere urmeaza dupa: 10, 9, 60, 90, 70, 66 ?

–         De cate ori pe zi se suprapun limbile unui ceas de mana?

In functie de raspunsuri (care nu trebuie sa fie neaparat logice), candidatii au o sansa in plus la angajarea la Google, dar trebuie sa fie si foarte bine pregatiti in domeniul IT.

author avatar
Arpad Dobre
544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger