AcasăNewsCe trebuie să facă pensionarii nemulțumiți după primirea deciziilor de recalculare. Ministru:...

Ce trebuie să facă pensionarii nemulțumiți după primirea deciziilor de recalculare. Ministru: „Calea cea mai ușoară”

sursa foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

Pensionarii nemulțumiți sau care au nelămuriri după primirea deciziilor de recalculare trebuie să se adreseze caselor de pensii. Cel puțin asta reiese din spusele ministrului Muncii. Care afirmă că nu își dorește ca aceștia să ajungă „la instanță”

Calea „cea mai uşoară” pentru pensionarii care nu sunt lămuriţi cu privire la decizia de recalculare este de a cere verificări la casele teritoriale de pensii, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

„Calea cea mai ușoară pentru pensionari este de a cere aceste verificări la casele teritoriale de pensii, în cazul în care nu sunt lămuriți cu privire la decizia de recalculare.

Există și acum, există și pe noua lege posibilitatea de a merge la casele de pensii pentru verificări, iar colegii noștri, dacă constată neconcordanțe, au cadrul legal necesar pentru a veni cu o decizie de revizuire”, a declarat ministrul Bucura-Oprescu.

Citiți și: Pierzi majorarea de pensie dacă nu eşti acasă când poştaşul îţi aduce decizia de recalculare? Ce spune Daniel Baciu

Câţi bani primești exact la recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2024. Ce trebuie să facă românii care se vor alege cu o „leafă” mai mică

Ministru: „Îmi doresc ca pensionarii să fie mulțumiți de această reformă”

Ministrul Muncii a adăugat că nu își dorește ca pensionarii să ajungă să se adreseze instanței, ci să fie mulțumiți de reforma pensiilor.

„Eu nu-mi doresc ca pensionarii să ajungă la instanță și îmi doresc ca pensionarii să fie mulțumiți de această reformă. Îmi doresc ca pensionarii să aibă o viață mai bună datorită acestei reforme și, sigur, îmi doresc să avem un mare pas înainte cu privire la fiecare dintre noi, fiecare asigurat”, a mai spus Simona Bucura-Oprescu, în fața presei, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Bucura-Oprescu a ales să mai sublinieze un aspect. „Mesajul meu pentru fiecare român care ne privește este acela de a nu accepta munca la gri, de a înțelege că cu cât contribui mai mult, cu atât vei avea o pensie mai bună și că în acest moment avem două elemente esențiale pe care se bazează sistemul de asigurări sociale din România: contributivitatea și stagiul de cotizare. (…) Cu cât veniturile au fost mai mari și cu cât perioada de cotizare a fost mai lungă, cu atât, datorită noii legi, vei fi recompensat printr-un cuantum mai mare al pensiei”, a afirmat ministrul Muncii.