AcasăNewsCe tara nu-si lasa Iohannis din mana

Ce tara nu-si lasa Iohannis din mana

Bucharest : French President Emmanuel Macron, second left, his wife Brigitte, Romanian President Klaus Iohannis and wife Carmen pose in Bucharest, Romania, Thursday, Aug. 24, 2017. French President Emmanuel Macron has arrived in Romania, the second leg of his trip to Central Europe where he will raise concerns over so-called "posted workers" — cheap labor from Eastern Europe posted temporarily to more prosperous European countries. AP/PTI(AP8_24_2017_000235B)

La implinirea unui an de mandat, presedintele Frantei si-a potrivit gura in bataia microfoanelor de la BFM-TV si l-a laudat pe omologul sau din asa zisul ”micul Paris”, Klaus Werner Iohannis. Nu permite, domnule, ”democratii iliberale” ca in Ungaria si in Polonia.

Werner și Emmanuel se mai perie nițel

Populismul, spune Macron ,pandeste ca un monstru din umbra in toata Europa. Oile negre sunt Ungaria, cu Viktor Orban, si Polonia, tari care nu primesc refugiati si sfaturi de la Bruxelles. Adica tari foste comuniste, un nucleu dur, anti UE, unde-si vara Putin coada.

Ce-i in mana, nu-i minciuna

Emmanuel Macron: In Europa se ridica asa numitele democratii iliberale. Eu vad in Europa democratii in care oamenii au obosit. Li se spune ca nu pot exista reforme, raman atasati de lucruri. Democratii care se obisnuiesc cu slabiciunea, cu nedreptatea si inegalitatile, cu furia. Acestea fac sa creasca populismul care le denunta moral, dar care nu ataca cauzele. Si de celalalta parte sunt democratiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai sa nu mai respectam democratia, sa scapam de independenta magistratilor”. Polonia, Ungaria, unii in Romania – si salut acum munca presedintelui roman care nu isi lasa tara din mana… Aceste tendinte sunt in urcare peste tot in Europa.

Natia nu-i plantatia

Inca de la venirea sa la Elysee, presedintele Frantei, care pesemne ca se viseaza un nou Merkel, a dorit sa sparga grupul de la Visegrad: Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Ce-i irita pe baietii fini de la Bruxelles aceste tari? Ca nu si-au taiat si ultima craca de sub picioare odata cu intrarea in UE. Ca-si manifesta interesele nationale (inclusiv  economice) coerent si nu dau semne ca vor sa se transforme cu totul in plantatii corporatiste pe-un pumn de fise.  Occidentul denunta , el, ”populismul” (adica cine nu-i cu noi e impotriva noastra) dar haleste gaz rusesc ca un aurolac profesionist. UE are doua viteze, exista marfa ”vest” si marfa ”est”. Populism-populism, dar fabrica Dacia e mina de aur pentru europenii de la Renault. Iohannis, nu lasa Dacia din mana! Sau poate ar fi bune si niste contracte militare cu aliatul francofon? Populism-populism, dar la cum arata Ungaria (economic, infrastructura, turism)  fata de Romania,  mai ca ai merge pe mana lui Orban decat pe cea a fostului primar al Sibiului. Valabil si pentru restul tarilor din grupul Visegrad, unde (in special Ungaria) tocmai giganti occidentali (mai ales in domeniul auto) au gasit mana de lucru calificata.

Macron, casca ochii!

Oare Macron stie ca angajatii Dacia au facut greva ca sa ceara o autostrada? Sau ca romanii trec granita in tara lui Orban sasi cumpere mancare, ca e mai ieftina? Aceasta-i tara cu care Iohannis si-a obisnuit palma si n-o scapa din mana. Spre deosebire de tarile grupului Visegrad, Romania a iesit din garantie si merge pe coceni. Macron nu stie nimic din toate astea, insa cu siguranta si-a pus in cap sa faca si Franta ceva banet pe carca Romaniei. Daca americanii pot, francezii de ce nu?

author avatar
Andrei Coman
420 afisari

1 COMENTARIU

  1. Macron spune-i lu plavanu ca a zis Sorel sa nu lase pe Luluta din mana la Comisii si sa incalce Curtea si sa nu lase din mana pe Onea si Portocala da sa lase din mana pe Nuti in Costa Rica langa Panama unde se ascund banii Eads. Vai uie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger