AcasăNewsCe sumă va aloca Primăria Capitalei în acest an pentru iluminatul stradal...

Ce sumă va aloca Primăria Capitalei în acest an pentru iluminatul stradal de Sărbători

turistCâţi bani cheltuie un turist străin în România şi pe ce îi dă

Abia ce a început luna noiembrie, dar chiar și așa deja se fac planuri pentru Sărbătorile de iarnă. Până să vedem exact dacă vremea ne va rezerva surprize și dacă va fi zăpadă în Capitală, de Crăciun, descoperim ce planuri are Primăria Bucureștiului în privința iluminatului stradal de Sărbători – în legătură cu montarea luminițelor și a decorațiunilor festive. Ce sumă ar urma să fie alocată acestui demers?

În acest an, Primăria Capitalei va aloca pentru iluminatul stradal în perioada Sărbătorilor de iarnă 1,35 de milioane de lei, potrivit realitatea.net. Adică echivalentul a 270.000 de euro.

Nu vor fi achiziționate/ închiriate noi echipamente de iluminat festiv, ci sunt verificate și pregătite de instalare echipamentele deținute deja de Compania Municipală de Iluminat București. Așadar, montate de PMB pentru iarna 2022-2023, vom avea aproximativ 2.900 de decorațiuni, iar costurile asociate (verificări echipamente; montare; conectare; deconectare; demontare) sunt estimate la valoarea de 1.350.000 lei.”, se arată într-un răspuns primit, conform sursei citate.

Primăria Capitalei, în căutare de parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental și festiv

Încă de acum câteva săptămâni, Primăria Capitalei anunța public faptul că instituția „caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental și festiv”, în cadrul programului “Sărbători de iarnă, împreună, în București”, ce vizează iluminatul ornamental festiv 2022/2023.

„Astfel, instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de proiecte, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă.

Prin această inițiativă se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București.

Primăria Municipiului București acordă o atenție deosebită consumului de energie generat de acest proiect, avându-se în vedere exclusiv soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient”, se preciza într-un mesaj transmis de la Primăria Capitalei, în 19 octombrie.

Cei interesați să devină partenerii Primăriei în acest demers au mai aflat atunci că înscrierile se pot face până pe 31 octombrie.

author avatar
Andrei Coman
122 afisari

1 COMENTARIU

  1. Anul acesta este voie să împodobim bradul ( Bucureștiul) ?! Doar cu globulețe vechi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger