AcasăNewsCe spune un hacker despre Tinkode, ACTA si declaratiile lui Basescu

Ce spune un hacker despre Tinkode, ACTA si declaratiile lui Basescu

Hackerul Pax

Unul dintre cei mai renumiti hackeri din Romania, cunoscut in lumea virtuala sub pseudonimul de Pax, a acceptat sa ne impartaseasca cateva dintre secretele acestei lumi.

Hackerul Pax

Pax, student la Facultatea de Drept din Capitala, a pasit in aceasta lume acum cinci ani (la doar 15 ani) impins de curiozitate. „Cand am pus in practica ceea ce studiasem, am reusit sa detin pentru prima oara acces neautorizat la o baza de date. Eram extrem de entuziasmat, dar si foarte speriat”, isi aminteste Pax.

In cei cinci ani de cand face hacking, Pax a reusit sa sparga nenumarate site-uri: arenatv.ro, antena2.tv, fcsteaua.ro, fcdinamo.ro, hmultiplex.ro, citatepedia.ro, tnb.ro, dar si site-urile a doua dintre cele mai prestigioase publicatii din lume: Le Monde si Daily Telegraph. „Dupa ce sparg un site, ii informez prin e-mail despre vulnerabilitatile descoperite. Multi ignora avertizarile, dar au fost si cativa care mi-au fost recunoscatori. De exemplu, cei de la www.citatepedia.ro mi-au multumit”, afirma cu mandrie tanarul hacker.

Desi e ilegal ceea ce face si risca ani grei de puscarie daca este descoperit, Pax spune ca munca lui are o parte extrem de utila: datele persoanelor ajung sa fie mult mai bine protejate. El mai spune ca asocierile cu infractorii on-line (fraude bancare sau licitatii fictive) este extrem de gresita.

„O mare eroare se face atunci cand se pune semnul egal intre “hacker” si “cracker”. Hackerul are cunostinte din toate domeniile IT-ului. Practic, hacking inseamna ca atunci cand stii cum este pus in miscare un mecanism, iar tu poti sa-i schimbi traiectoria dupa bunul plac. Hackerii sunt interesati de cunoastere si au o imaginatie bogata, iar atunci cand le imbina pe cele doua isi ating cu succes scopurile. Pe de alta parte, crackerul are cunostinte minime despre IT, are o idee vaga despre cum functioneaza mecanismele. Acestia se folosesc de aplicatii software care automatizeaza anumite procese prin care ei isi ating sau nu scopurile, care de multe ori sunt limitate. Ei se intituleaza “hackeri”, doar pentru ca acceseaza neautorizati un sistem informatic”, explica Pax.

Citeste mai departe!

author avatar
Ciprian Purice
1.298 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger