AcasăNewsCe spune romanul considerat erou la Londra: Sunt un om simplu. Nu...

Ce spune romanul considerat erou la Londra: Sunt un om simplu. Nu vreau faima

A reusit sa ii impresioneze pe britanici, pentru felul in care a intervenit, sambata seara, in plin atac terorist.

Alertat de ce se intampla in strada, romanul – care lucreaza la brutaria in fata careia s-au derulat, in urma cu doar zeci de ore scene de o violenta extrema – a iesit din Borough Market, avand in maini doua navete (cosuri – englezescul „basket”). Cu una dintre ele, l-ar fi si lovit pe unul dintre atacatori.

Faptele romanului au fost redate de presa britanica, jurnalistii din Regatul Unit laudandu-i curajul si considerandu-l un veritabil erou. Florin, in schimb, a ramas cu picioarele pe pamant, in ciuda ecourilor pe care le-a capatat povestea. Marturiseste ca a actionat din instinct. Si ca nu isi poate scoate din minte o imagine cu un barbat injunghiat in gat, episod care s-a derulat in fata ochilor sai. „Sincer, nu ma consider un erou. Sunt un om simplu. Muncesc intr-o brutarie, o patiserie. Am venit aici pentru a-mi castiga existenta (…) Nu vreau faima, nu vreau nimic. Am facut ce am facut ca asa am avut instinctul de a face, atunci”, a povestit tanarul, la postul B1 TV.

De altfel, romanul a si surprins si postat pe o retea de socializare mai multe imagini din timpul atacului. „Bai, e atac terorist aici! Nebunii astia au impuscat oameni!”, spunea tanarul la acel moment.

456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger