AcasăNewsCe spune premierul Orban despre redeschiderea restaurantelor și a parcurilor

Ce spune premierul Orban despre redeschiderea restaurantelor și a parcurilor

În contextul în care nu sunt puțini românii care vor să afle dacă vor putea pleca măcar într-o scurtă în vacanță după 15 mai – când ar urma să se ridice din restricțiile impuse în lupta contra noului coronavirus – și dacă da, vor găsi sau nu deschise hotelurile și mai ales restaurantele, Ludovic Orban a fost întrebat din nou, miercuri, despre aceste aspecte.

De această dată, în contextul discuțiilor pe care le va avea, la Palatul Victoria, de la ora 15, cu oficialii din sectorul HORECA – hoteluri, restaurante, cafenele/baruri. „Sigur, aici, am spus limpede în analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 mai, nu vor fi deschise. Hotelurile, în condiţiile respectării anumitor reguli, vor fi deschide după data de 15 mai. Şi, sigur că, încetul cu încetul şi reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o cerere a creşterii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a declarat Ludovic Orban.

Cât privește o eventuală redeschidere a parcurilor, premierul a subliniat că nu a fost Executivul cel care a luat o decizie restrictivă în această privință. „Am mai spus încă de o sută de ori pe tema asta: Guvernul, ministrul Afacerilor de Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă nu au interzis niciodată accesul oamenilor în parc. Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situaţii de urgenţă, la nivel local, cum este în Bucureşti, decizia de închidere a parcurilor, cred că prima entitate autoritate locală care a luat decizia a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia şi Primăria Capitalei”, a răspuns premierul Orban.

sursa foto: Facebook/Guvernul României

author avatar
Cristina Stefan
290 afisari

3 COMENTARII

  1. Restaurantele pot marca relativ usor locul mesei cu plexiglass. Oricum bucatarii si ospătari port manusi in cele mari iar masca o obligativitate dupa 15.Terasele si ele pot fi intimizate sau separate la fel cofetariile ceainariile cafenelele bistrourile lactobarurile, berariile minuturile patiseriile si barurile sau discocluburile…

  2. Ai venit mascat lasi masca la masa te restaurezi te maschezi noaptea ca hotii pleci. Orvua.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger