AcasăNewsCe spune prefectul Capitalei despre protestul aprobat de primarul Nicușor Dan: „Nu...

Ce spune prefectul Capitalei despre protestul aprobat de primarul Nicușor Dan: „Nu este protestul fermierilor, ci…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Rareș Hopincă

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, afirmă – în legătură cu protestul ce a fost aprobat joi în Capitală, de către edilul Nicușor Dan – că nu este al fermierilor și transportatorilor, „ci este protestul doamnei senator Diana Șoșoacă”.

Prefectul Capitalei a venit cu mai multe precizări pe acest subiect, joi seară, la câteva ore după ce se aflase despre faptul că a fost aprobat un protest în Piața Constituției din București.

Demersul a primit undă verde la mai bine de o săptămână de la începutul protestelor fermierilor și al transportatorilor, în mai multe zone din țară.

Citiți și: Fermierii, trădați din toate părțile. Protestele nu se vor opri

Hopincă: „Să dăm informațiile corecte către opinia publică”

„Având în vedere contextul social, care nu este totuși unul dintre cele mai calme, cred că este corect să dăm informațiile corecte către opinia publică. Prin urmare, protestul avizat de primarul general astăzi (joi-n.red.), nu este protestul fermierilor, sau al agricultorilor, ci este protestul doamnei senator Diana Șoșoacă, iar cei care s-au ocupat de depunerea actelor, de susținerea cauzei în comisie, sunt avocații doamnei Diana Șoșoacă. Dânșii au solicitat să organizeze un protest, „în legătură cu transportatorii, fermierii și agricultorii”.

Nu știm ce înseamnă acest „în legătură cu…”, dar cert este că nu înseamnă că transportatorii sau fermierii, cei aflați în stradă, au depus această cerere de protest. Și aceasta este o distincție, aș spune eu, extrem de importantă, ca să înțelegem bine contextul în care ne aflăm”, a declarat Rareș Hopincă, joi seară, la Digi24.

Prefect: „Este clar că nu poate fi vorba de o confuzie”

Prefectul a făcut referire și la numele care apar pe cererile de aprobare a acestui protest, dar și pe precedenta solicitare – care fusese respinsă.

„Nu este o coincidență de nume (pe ambele documente – n.red.), dacă ne uităm bine pe cererea depusă la începutul săptămânii, această cerere este depusă de doamna Diana Șoșoacă, un anumit domn Bogdan Petre, prin avocat Duțu Alexandru, a fost respinsă. A doua cerere, care a fost analizată astăzi, a fost depusă de un domn Bogdan Petre, printr-un domn Duțu Alexandru.

Deci aceleași două persoane din trei se regăsesc în ambele cereri. Este clar că nu poate fi vorba de o confuzie, ci doamna Diana Șoșoacă nu și-a mai asumat în nume propriu această cerere, ci și-au asumat-o aceste două persoane apropiate dumneaei, care fac parte și din partidul dumneaei”, a mai afirmat prefectul Capitalei.

Anunțul primarului Nicușor Dan

Precizările prefectului Hopincă au venit la câteva ore după ce Nicușor Dan, primarul Capitalei, anunța, pe Facebook, aprobarea unui protest cu 5.000 de oameni și 100 de tractoare, în parcarea din Piața Constituției. „Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București.

Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir”, a transmis primarul Nicușor Dan, joi, 18 ianuarie.

Cu doar câteva zile înainte, Nicușor Dan anunțase că o solicitare de protest a transportatorilor și a fermierilor – de această dată în Piața Victoriei -fusese respinsă

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă.

Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București”, a transmis recent, între altele, primarul Capitalei.

author avatar
Andrei Coman
608 afisari

9 COMENTARII

    • Alo! Domnu prefect,dar protestul de la Afumați ,care îl are în prim-plan pe omul cu căciula brumărie de la PSD și altul de la PNL,nu este politic, trădătorilor de neam și țară

  1. „ci este protestul doamnei senator Diana Șoșoacă”.
    Alooooo dom prefect, ce daca e protestul lui Sosoaca? Ea nu este cetatean roman? Nu are dreptul sa protesteze? E hitlerista sau cum? Cine te-a pus pe tine acolo prefect, tac-tu, ma-ta? Ca vad ca te comporti ca stapanul de sclavi.

  2. pesedilor ati sarit pe simion si sosoaca dar nici nu stiti ce candidat se pregateste in spatele cortinei. Ala va sfarama candidatul pesede oricare ar fi el, ca-i ciuca – un prost sau geoana care nu ne-a spus ce cauta la ambasada rusiei in al doilea tur de alegeri.

  3. & De nu participă mă și Ion Țiriac , cu parciul lui auto și cu mistreți, ? Dacă participa și Ion Țiriac probabil că Nicușor Dan nici nu mai ezita, să aprobe, ?

  4. &
    Agricultori făcut-au să lucreze,
    Nici iarna nu mai stau să hiberneze
    Ca-n alte vremi, ca ursul, pe dormeze,
    Ieșit-au deci să protesteze,
    În vremuri ale României treze,
    Când iarna au învățat să hiberneze.
    Că nu au să lucreze !

  5. @ Să propună 9 Mai, 23 August , zile de defilare pentru agricultori , șoferi, alte categorii profesionale, ?

  6. Trebuia să fie organizat de cancerul PSD și atunci era ok in viziunea acestui individ, orice dorește poate protesta , conform constituției ,ăsta dacă mai suntem un stat suveran

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger