AcasăNewsCe spune Emil Boc după ce a aflat că a primit vaccinul...

Ce spune Emil Boc după ce a aflat că a primit vaccinul AstraZeneca din lotul cu probleme

Emil BocCe spune Emil Boc după ce a aflat că a primit vaccinul AstraZeneca din lotul cu probleme

Autoritățile române au intrat în alertă după ce în țară au ajuns circa 81.600 de doze AstraZeneca din lotul cu probleme în Italia. Dintre acestea au fost administrate peste 77.000 de doze. Cu toate acestea, vaccinarea cu acest ser continuă în România.

Mulți dintre cei care au primit acest vaccin sunt speriați, nu și primarul Clujului, Emil Boc, care susține că se simte bine. Edilul a precizat că a avut simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare.

„Chiar acum am verificat – cu el (n.r., vaccinul AstraZeneca) m-am vaccinat. Am reținut aseară (joi – n.r.) numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Viața merge înainte. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății. E bine că acel lot a fost pus în hold, în așteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe”, a spus, vineri, Boc pentru Ziua de Cluj.

Emil Boc merge la rapel

Emil Boc, care a primit prima doză pe 15 februarie, a anunțat că se va duce și la rapel, pe 9 aprilie. Primarul a recomandat românilor să meargă în continuare să se vaccineze pentru a evita alte restricții și a reveni la normalitate.

„Mă voi duce în 9 aprilie, când îmi este programat rapelul. Evident, dacă va apărea ceva pe parcurs, oficial, din partea Uniunii Europene, mă voi conforma la acele decizii. Dar nu am nicio problemă să urmez parcursul obișnuit. Eu cred că este o chestiune de civism, cei care doresc, că nu e obligatoriu, să mergem cât mai mulți la vaccinare, pentru că e calea directă să ieșim din această pandemie”, a explicat Boc.

Și primarul Bacăului s-a vaccinat cu Astra-Zeneca din lotul problemă

Și primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a scris pe pagina sa de socializare că s-a vaccinat cu Astra-Zeneca din lotul ABV2856.

„La începutul lunii martie m-am imunizat şi eu cu vaccinul AstraZeneca din acest lot suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore. Chiar şi aşa, cred că este binevenită această măsură generată din dorinţa de precauţie maximă”, a scris, pe Facebook primarul municipiului Bacău.

author avatar
Andreea Vlad
334 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger