AcasăNewsCe spune BNR despre situatia din Grecia: "Efectele pe piata din Romania...

Ce spune BNR despre situatia din Grecia: „Efectele pe piata din Romania sunt secundare!”

sursa foto: bankingnews.ro

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei sustin ca romanii ar trebui sa-si pastreze calmul in legatura cu posibilul faliment al Greciei si iesirea acestei tari din zona euro.

sursa foto: bankingnews.ro

Chiar daca s-a spus ca situatia extrem de delicata a Greciei, care se afla pe marginea prapastiei, s-ar putea rasfrange si asupra Romaniei, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al BNR, a oferit un punct de vedere prin care incearca sa ne indemne la calm.

„Situatia Greciei era un eveniment asteptat. Bancile de la noi actioneaza sub legislatia romaneasca si s-au pregatit pentru acest eveniment. Nu trebuie sa ne alarmam. Bancile din Romania sunt sub controlul Bancii Nationale a Romaniei. Depozitele sunt garantate. Depozitele de pana la 100.000 de euro sunt garantate printr-o schema clasica de garantare”, a fost mesajul transmis de purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei.

In plus, Dan Suciu afirma ca „nu trebuie sa ne gandim inca la iesirea Greciei din zona euro. Aceasta este ultima varianta luata in calcul si nu se va produce maine. Vorbim despre un proces care dureaza. Daca se ajunge la asa ceva, vorbim in primul rand de schimbari politice, iar abia apoi de schimbari economice. Oricum, putem spune ca suntem avantajati de faptul ca Romania inca nu se afla in zona euro. Deci efectele pe piata din Romania vor fi secundare. Putem sa privim cu calm tot ce se intampla, dar trebuie sa privim cu interes”.

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger