AcasăNewsCe spune Băsescu despre comasarea alegerilor: „Se rupe sufletul în mine să-i...

Ce spune Băsescu despre comasarea alegerilor: „Se rupe sufletul în mine să-i văd…”

(sursa foto: Traian Băsescu/Facebook)

Fostul lider de la Cotroceni, actualmente europarlamentar, a avut o primă reacție, miercuri seară, 21 februarie, după anunțul liderilor coaliției PSD-PNL privind comasarea alegerilor.

S-a aflat așadar că alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate. Cum vede lucrurile Traian Băsescu, fostul președinte al României?

Băsescu: „Se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD”

Deși a evitat să comenteze asupra legalității acestei decizii privind comasarea, spunând că lasă specialiștii Curții Constituționale să se pronunțe asupra acestui aspect, fostul lider de la Cotroceni a adus în discuție numele unor foști lideri PDL, actualmente membri ai PNL.

Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialiștii de la CCR să se pronunțe”.

„Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare…”, a continuat Băsescu, citat de realitatea.net.

Citiți și: Cine va deschide lista comună la parlamentare? Răspunsurile liderilor coaliției

Când vor avea loc alegerile din 2024? Ciolacu prezintă posibilul calendar

VIDEO| Ciucă, primul atac la greii PSD după înțelegerea cu Ciolacu. „O să vadă și alți actori”

Băsescu: „Mi se pare ireal”

Fostul președinte a mai spus că nu crede că aceste alegeri sunt „morale”. „Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a mai declarat Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

Reacția fostului președinte Băsescu a venit după ce liderii coaliției de guvernare, premierul Marcel Ciolacu, șeful PSD, și Nicolae Ciucă, numărul 1 în PNL, au ieșit într-o conferință de presă comună, miercuri seară, și au anunțat cum se vor desfășura alegerile din acest an. Așa s-a aflat că cele două partide au ajuns la o înțelegere pentru comasare.

Alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate și urmează să aibă loc în data de 9 iunie. Alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie.

Citiți mai multe AICI: Au bătut palma pe ciolan! PSD și PNL au decis comasarea alegerilor și listă comună la europarlamentare

author avatar
Andrei Coman
603 afisari

10 COMENTARII

  1. tot prost o ramas ! i se rupe sufletul de niste gunoaie , boc , falca si falci de harciog , blaga !

  2. Si noua ni se rupe sufletul sa vedem iar pe milionarii de la stat , Boc, Falca, Blaga iar candidand.
    Pedeleii isi asigura scaunul, mafia va creste.PSD cu astia o sa scada.
    Base nu ar trebui sa croncaneasca.Petrov nu are voie sa mai candideze la borcanul cu miere.

  3. Petrov are intr-un fel dreptate. Locul lor nu este langa liberali, psedisti si nici in politica. Sunt alte institutii unde ar trebui sa fie. Dar poate macar acum, FBI, americanii, sa-i clinteasca pe procurorii si judecatorii din Romania si sa vada ce a facut fiecare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger