AcasăNewsCe spagi a mai gasit DNA in “buzunarele” lui Toni Grebla

Ce spagi a mai gasit DNA in “buzunarele” lui Toni Grebla

Fostul judecator al CC Toni Grebla le da de furca procurorilor DNA. Desi acestia sperau sa finalizeze cat mai repede ancheta cu privire la fostul magistrat, subordonatii Laurei Codruta Kovesi s-au vazut nevoiti sa extinda cercetarile, descoperind noi spagi cu care Toni Grebla s-ar fi manjit. Este vorba de 100.000 de euro, primiti de Toni Grebla de la omul de afaceri Mihai Prundianu.

Toni Grebla se considera total nevinovat

Noile indicii din dosarul in care Grebla este anchetat au legatura cu presupuse fapte comise in campania electorala, legate de comunitatile de romi din Gorj, dar si cu infractiunea de trafic de influenta.

Ferma de struti il baga in bucluc pe Grebla

La iesirea de la DNA, fostul judecator al CC a explicat ca procurorii i-au imputat faptul ca in ce priveste infractiunea de trafic de influenta este vorba despre o suma de 100.000 de euro, care a fost investita de omul de afaceri Mihai Prundianu, cu activitate in domeniul energiei,  in ferma de struti. In schimbul banilor, Grebla ar fi intervenit pentru acesta pe langa unele institutii ale statului. Concret, sustin procurorii DNA, in perioada 2009 — 2015, Toni Grebla, in calitate de senator si, ulterior, judecator la Curte Constitutionala, a pretins si primit de la Mihai Prundianu mai multe foloase necuvenite, in cuantum total de 481.276 lei, din care: 360.269 lei reprezentand investitii la ferma de struti si 121.007 lei reprezentand cheltuielile salariale pentru sase angajati in perioada 2011 — 2015, evidentiate in contabilitatea Asociatiei Camera de Comert si Industrie Romania — Japonia (care lucrau in realitate la ferma respectiva). „Eu nu am facut niciodata trafic de influenta pentru obtinerea vreunui avantaj pentru cineva, mai ales in bani. Suma aceasta ar fi ceea ce a investit Mihai Prundianu in acea gospodarie cu amenajarea de adaposturi pentru animale si pentru cumpararea de struti”, a declarat Grebla. Grebla a mai spus ca, in ce priveste cercetarile procurorilor legate de campania electorala, la dosar exista o singura declaratie a unui martor care ar fi spus ca „au fost organizate mese in comunitatile de romi, achitate de un anume cetatean”, insa nu la solicitarea lui Toni Grebla.

 

author avatar
Andrei Coman
646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger