AcasăNewsCe si cum plantam in luna aprilie

Ce si cum plantam in luna aprilie

Acum este cel mai bun moment pentru a sadi azaleele

Nu ratati luna aprilie daca vreti sa aveti in gradina vita de vie, pomi fructiferi, trandafiri si arbusti ornametali. Acum este momentul plantarii lor. Daca florile de interior se pot planta in orice perioada a anului, cele de exterior, cu radacina nuda (fara pamant pe ea, neluata din ghiveci), se planteaza primavara, pana la sfarsitul lunii martie – inceputul lui aprilie.

Acum este cel mai bun moment pentru a sadi azaleele

Florile ornamentale si arbustii

Acum se pun plantele care infloresc vara, cum ar fi trandafirii, iasomia, azaleele, rozmarinul, panselutele si micsunelele. Tot acum se planteaza zmeurul si toate fructele de padure. De asemenea, acum este momentul ideal pentru a pune liliac, magnolii, iasomie, merisori, dracila sau salcam japonez. Vreme de o saptamana de la plantare trebuie sa le udati aproape zilnic, abundent. “Pentru pomii fructiferi, adancimea optima este de 40 cm, pentru trandafiri 25-30 cm, iar pentru vita de vie 25-30 cm. Se aplica 200-500 grame de ingrasamant pe fundul gropii, apoi apa, se face o mocirla, apoi se acopera tulpina cu pamant. Formati o “palnie” spre tulpina, bine batatorita, ca sa nu intre aer si sa se adune apa spre planta, nu sa se scurga pe langa ea”, va sfatuieste Alin Cucu, reprezentatul Terrafertil, singurul ingrasamant mineral- organic 100% natural din Romania. De altfel, toate plantele au nevoie de ingrasamant acum, primavara.

Legumele de langa casa

Spre exemplu, la un ghiveci de flori se pun 50-100 g de ingrasamant, apoi se acopera cu pamant. Cu toate acestea, fiind vorba de ingrasamant natural, nu exista riscul de a arde planta prin supradozaj. Tot acum, primavara, greblezi pamantul de frunze uscate, eliberezi tulpina trandafirilor plantati in anii trecuti si ii tai (lasi doi-trei ochi de la baza). Daca vrei sa ai legume in gradina, poti semana acum ceapa si usturoi. Rosiile, prazul, vinetele, salata, ardeii se pun in recipiente de plastic, in sera sau la loc ferit de inghet, pentru a le replanta ulterior in gradina.

Vitaminele pentru plante

Ingrasamantul Terrafertil este un podus obtinut in urma prelucrarii la temperaturi inalte a composturilor animaliere, neavand in compozitia sa niciun fel de conservant. Are o mare valoare proteica, o adevarata “bomba” cu vitamine pentru plante. Le ofera o inradacinare puternica, o tulpina viguroasa si o fructificare abundenta. Este recomandat pentru toate tipurile de legume, fructe, cereale si flori.

author avatar
eNational
2.668 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger