AcasăNewsCe se mai aude despre ancheta în cazul tragediei de la Piatra...

Ce se mai aude despre ancheta în cazul tragediei de la Piatra Neamț. Ministrul Justiției: ”Să avem răbdare” – VIDEO

Ce se mai aude despre ancheta în cazul tragediei de la Piatra Neamț. Ministrul Justiției: ”Să avem răbdare” - VIDEO

Au trecut zece zile de la nenorocirea care s-a abătut asupra secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Se știe că Parchetul General face cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și, respectiv, vătămare corporală din culpă. În așteptarea unor concluzii, întrebat, marți, despre ancheta din acest caz, ministrul Cătălin Predoiu a îndemnat la răbdare, aducând în discuție expertizele care trebuie făcute în acest caz.

”E un dosar complex şi, din ce date am, inclusiv date publice, îmi dau seama că e un dosar în care sunt foarte multe expertize de făcut. Expertizele presupun o anumită durată de timp până când îşi prezintă concluziile. Trebuie să avem răbdare cu concluziile acolo, nu mă pot pronunţa, altminteri nu am competenţe în dosarul respectiv, dar din experienţă şi ce date am cred că trebuie să aşteptăm concluziile după ce aceste expertize. Procurorii ştiu mai bine aici”, a susținut liberalul aflat în fruntea Ministerului Justiţiei.

Parchetul General, expertize și audieri

Veștile venite din direcția Ministerului Public, despre ancheta în cazul tragediei de la Piatra Neamț arătau că s-au dispus expertize și ”constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora” și că ”obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor”. Mai mult, tot în informarea făcută publică pe 17 noiembrie rezulta că s-a continuat procedura audierii martorilor, la fel și cea de identificare a victimelor.

După producerea incendiului devastator, s-a aflat că în cazul unora dintre pacienții care au murit a fost necesară identificarea prin intermediul probelor ADN.

Se așteaptă, așadar, concluziile anchetei privind tragedia care a îngrozit România și în urma căreia au murit, în seara incendiului devastator, 10 pacienți, între timp sfârșind și alte două persoane din rândul celor transferate de la unitatea medicală unde s-a produs tragedia la Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași. De asemenea, un medic rănit grav în incendiu a fost transferat în Belgia, în dimineața de după drama de la Piatra Neamț.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce sa se auda? Nimic. Ciuma galbena poate gresi oricat este protejata de „justitea” independenta…de meserie. Priza este de vina ca nu a suportat mai mult.

  2. AVETI RABDARE SA PUNEM BATISTA PE TAMBAL !,SA SE ASTEARNA PRAFUL SI PULBEREA ,SA SE UITE ,SA SE CAUTE ACARUL PAUN ,SA FACEM POMENIRILE CUVENITE CELOR PLECATI
    ERAU PLECATI DE COVID DE FAPT IN MOMENTUL INCEDIULUI ,ERAU DOAR IN ASTEPTARE CA NU MAI ERA LOC LA MORGA !!.MANAGEMENTUL POLITIC TRAIESTE ,VEGHEAZA ,MANAGEMENTUL POLITIC E-NTOATE CE SUNT !!,IAR REZULTATELE PROASTE SE VAD SI SE ASCUND !!. ASA E POLITICA SI ASA SUNTEM NOI ,SUNTEM NISTE CARPE ,SUNTEM UN GUNOI !,IAR NEPASAREA E PARTE DIN NOI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger