AcasăNewsCe se întâmplă cu vremea. Maximele anunțate pentru marți, 11 august

Ce se întâmplă cu vremea. Maximele anunțate pentru marți, 11 august

La capitolul vreme nu se anunță schimbări semnificative față de ziua precedentă.

Astfel că vremea de marți rămâne călduroasă la câmpie și podiș, izolat caniculară, în Lunca Dunării. În această a doua zi a săptămânii cerul va fi variabil, fiind așteptat să apară înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara, când local în zonele de munte, dar și pe arii restrânse în centrul țării și izolat în restul teritoriului pot apărea precipitații. Mai exact, conform realitatea.net, este vorba despre averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În general, temperaturile maxime anunțate pentru ziua de 11 august se vor situa între 25 și 35 de grade. Conform sursei citate, în vestul României, dar și în extremitatea de sud-vest, indicele temperatură-umezeală se va apropia și este posibil să și atingă pragul critic de 80 de unități.

În Capitală vremea se anunță de asemenea a fi călduroasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Mercurul din termometre va urca, la amiază, până către 33 de grade.

Pe litoral se așteaptă ca a doua zi a săptămânii să aducă vreme frumoasă, cu unele înnprări la orele după-amiezii. Nici vântul nu va lipsi cu totul din peisaj. Maximele zilei se vor situa între 29-31 de grade.

Atenționare nowcasting COD GALBEN

E de menționat faptul că la această oră este valabilă o atenționare nowcasting tip COD GALBEN, emisă pentru intervalul orar 7.45-9.30, prin intermediul căreia Administrația Națională de Meteorologie anunță ceață, care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m, în următoarele zone:

– județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;

– județul Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Boița.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger