AcasăNewsCe se întâmplă cu taxele și impozitele în acest an. Ministrul de...

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în acest an. Ministrul de Finanțe a spus-o clar!

ministrul finantelorCe se întâmplă cu taxele și impozitele în acest an. Ministrul de Finanțe a spus-o clar!

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat luni, într-o conferință de presă alături de premierul Nicolae Ciucă, în Parlament, că în acest an nu vor creşte taxele şi impozitele şi, chiar dacă situaţia economico-socială este dificilă, Guvernul ”nu va lăsa pe nimeni în urmă”.

„Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an. (…) Nu se pune în momentul acesta o astfel de discuţie. Suntem, totuşi, într-o situaţie complicată. De ce vreţi să anticipăm discuţii care poate nu vor avea loc?”, a declarat ministrul Finanţelor luni seară, la conferinţa comună cu liderii coaliţiei în care a fost anunţat pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.

Adrian Câciu: „Guvernul nu va lăsa pe nimeni în urmă”

Adrian Câciu a subliniat că în acest context este nevoie de solidaritate.

„Această situaţie complicată nu e numai la noi, e în toată Europa. În momentul acesta trebuie să fim doar uniţi şi solidari, dacă ne punem întrebarea ce vom face peste 10 ani, cred că este prematur. Cred că ar fi bine să ne uităm şi să ne ajutăm împreună să trecem cu mai multă înţelegere peste acest moment. Guvernul nu va lăsa pe nimeni în urmă. (…)”, a adăugat oficialul.

El a mai completat că, atunci când o persoană este bolnavă, i se aplică măsuri de urgenţă, dar şi măsuri pe termen mediu şi lung, precizând că orice criză economică dezvăluie vulnerabilităţi structurale.

„Când o persoană este bolnavă i se aplică măsuri de prim rang şi măsuri de tip tratament. Aşa se acţionează şi în criză. Acţionezi cu măsuri de primă instanţă şi măsuri pe termen mediu şi lung, care reprezintă tratamentul structural asupra economiei tale, pentru că orice criză îţi dezvăluie vulnerabilităţile structurale pe care le-ai avut. Pe unele le-ai recunoscut, pe altele le vezi cu ocazia crizei, dar tocmai asta este acţiunea guvernamentală”, a mai spus Adrian Câciu.

author avatar
Andreea Vlad
478 afisari

2 COMENTARII

  1. Răspuns:
    Se fură, ca pînă acum; uneori dorect, alteori pe de lături (contracte pe sprînceană).
    Se mai ung cei ce slujesc pătura conducătoare (grade mari MAI și servicii, cei ce umblă cu foncirea după biruri) și alții după nevoi (medicii în timpul plan-demiei).
    PS
    Se pare că apariția statelor moderne, centralizate, este rezultatul evoluției colectării și impunerii de biruri. Pînă atunci fiecare boier/feudal/arendaș strîngea, prin arnăuți și cozi de topor, biruri. Avea chip, nume și adresă. Aceștia, azi, se ascund împreună în spatele statelor. Posibil ca peștii mari să înghițit pești nu așa de mari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger