AcasăNewsCe se întâmplă cu sectorul HoReCa. Iohannis a făcut anunțul!

Ce se întâmplă cu sectorul HoReCa. Iohannis a făcut anunțul!

Ce se întâmplă cu sectorul HoReCa. Iohannis a făcut anunțul!Ce se întâmplă cu sectorul HoReCa. Iohannis a făcut anunțul!

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri mai multe precizări referitoare la ce se va întâmpla cu industria HoReCa în contextul pandemiei de coroanvirus.

„Noi înțelegem foarte bine această preocupare din zona HoReCa și trebuie să admitem că este sectorul cel mai afectat. Pentru a veni în sprijinul HoReCa, Guvernul deja a elaborat o schemă de ajutor pentru acest sector.

Trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba despre sănătatea publică a întregii populații și cum numărul de cazuri este în creștere, nu putem să luăm măsuri de relaxare.

Până nu intrăm într-o descreștere, până nu vom cazuri foarte puține, nu vom lua alte măsuri de relaxare, dar în contra partidă Guvernul elaborează o schemă de ajutor”, a declarat Klaus Iohannis.

Angajații din industria HoReCa au prostestat miercuri în fața localurilor suspendându-și activitatea timp de o oră pentru a-și arăta nemulțumirile față de restricțiile impuse de autorități.

Anagajații din HoReCa protestează

„Lipsa predictibilităţii din industria Horeca în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care astăzi au în derulare investiţii, responsabilităţi majore faţă de angajaţi, contracte de închiriere şi leasing, contracte cu clienţii externi, contracte de prestări servicii, contracte de servicii auxiliare, etc. În ceea ce priveşte activitatea din alte ţări europene se poate observa că industria Horeca poate funcţiona. În afara României, toate ţările Comunităţii Europene au redeschis restaurantele (interior şi exterior) cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reuşind astfel să menţină un număr mult mai mic de cazuri de îmbolnăvire faţă de România”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă premierului Orban.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
207 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere că acțiunile PNL au avut ca efect o decapitalizare forțată a economiei, amintind de cea de după 1989, care să fie urmată de o capitalizare prin ajutoare de stat din împrumuturi , ajutoare de stat interzise anterior de legea ajutorului de stat, ?

  2. & Acțiuni ce slăbesc capitalul privat și cresc capitalul public investit în economie, ?

  3. nu cred ca oamenii nu pot sa traiasca fara horeca adica restaurante birturi hoteluri plaje etc . Nu au de cat sa se recalifice sau sa isi schimbe profilul ori sa puna la dispozitia celor cu covid spatii pt carantina celor ce nu pot face asta acasa , cu toate conditiile de igiena de ex. Inghesuiala din zonele turistice nu e de loc buna acum in pandemie. Am vazut la TV ce ghiorlaiala e pe litoral si in centrul vechi din Capitala Numerita riscul !
    In spitale mor oameni si unora le arde de restaurante si excursii in grup etc …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger