AcasăNewsCe se întâmplă cu clienții Enel după plecarea companiei din România. Mesajul...

Ce se întâmplă cu clienții Enel după plecarea companiei din România. Mesajul grupului italian, la o zi după anunțul ieșirii din țara noastră

enelAnunţ crucial de le ENEL. Ce facturi le vor fi trimise românilor în perioada imediat următoare

Grupul italian Enel a anunțat că plănuiește să iasă de pe piața din România până la finalul anului 2023. Compania are peste 3 milioane de clienți în țara noastră.

La o zi de la anunțul că pleacă de pe piața românească, reprezentanții companiei Enel transmit că activitățile operaționale vor continua, iar clienții finali nu vor fi afectați.

„Toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfășoară și vor continua să se desfășoare în mod normal, fără a afecta clienții finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile și produsele cu care sunt obișnuiți”, se arată într-o declarație a reprezentanților ENEL România.

Ce se întâmpla cu milioanele de contracte

Astfel, autorităţile s-au grăbit să-i asigure pe clienții Enel că nu vor fi afectaţi de decizia companiei de a pleca din România. „Se schimbă proprietarul, nu dispare compania”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Vă dau exemplul CEZ, care se numeşte în continuare CEZ, deşi proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiţii australian localizat la Londra. Dar clienţii au contract cu compania CEZ şi primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii. Ieşirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin şi ies. Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piaţă. Nu văd de ce ieşirea Enel ar trebui privită altfel decât ieşirea CEZ”, a completat Chiriţoiu.

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Enel în România

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW.

În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud – inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.

author avatar
Andreea Vlad
488 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai mult asigurările că nu vom rămâne fără electricitate mă sperie, mă gândesc să transfer contractele de pe acum.

  2. Dupa ce au cerut garantii cat trei facturi au bagat tarife doar de ei deslusite acum iau tot ca profit ,pleaca si sigur nu au facut nici investitii cum si au asumat ca deaia cade curentul cu regularitate!!Sa rascumpere naibii statul roman ca astia tot de stat erau,,,italian!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger