AcasăNewsCe se intampla cu BCR dupa scandalul Erste?

Ce se intampla cu BCR dupa scandalul Erste?

Scandalurile de la Erste Bank, Deutsche Bank si Unicredit sunt in plina desfasurare. Ingineriile finaciare ale acestor banci vor avea un efect negativ asupra  Romaniei.

Andreas Treichl si Alessandro Profumo sunt luati la bani marunti

Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a intrat recent in vizorul presei din Austria, care il banuie pe seful bancii, Andreas Treichl, ca ar fi raportat un bilant excelent doar pentru a-si incasa bonusul anual, de circa 1,3 milioane euro. Treichl sustinea  in septembrie ca Erste are un profit de circa 700 de milioane de euro pe primele noua luni ale acestui an, pentru ca doar peste o luna sa precizeze ca, de fapt, este vorba de o pierdere de 800 de milioane de euro, nu de un castig.  Politicienii austrieci aflati la putere sustin, la randul lor, ca bonusul de performanta de  1,3 mil. euro primit de Treichl in anul fiscal 2010 ar fi fost acordat  pe baza unui bilant  nereal.  Autoritatea bancara din Austria a declansat o ancheta si, in functie de rezultat, pe fir va intra si procuratura. Intrebarea fireasca a multor romani este: ce se va intampla cu BCR? Caci scandalul Erste este departe de a se fi  terminat si se va rasfrange asupra credibilitatii celei mai mari banci din Romania.

Scandalurile bancare se tin lant

Alessandro Profumo

Banca italiana UniCredit a fost pusa recent sub sechestru. Procurorii italieni sustin ca, in perioada 2007-2008,  institutia ar fi  fraudat  fiscul, implicati fiind  fostul director general de la UniCredit SpA, Alessandro Profumo si trei directori ai  bancii  britanice Barclays. In plus, Comisia Europeana a aflat ca mai multe banci din zona euro, printre care si Deutsche  Bank, ar fi manipulat in folosul lor Euribor, dobanda la care sunt platite toate creditele in euro.  Chiar daca anchetele vor confirma neregulile, romanii vor ramane cu ratele bancare majorate si cu banii luati.

author avatar
Arpad Dobre
1.068 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger