AcasăNewsCe se întâmplă cu autobuzele din București, de luna viitoare. Anunț major...

Ce se întâmplă cu autobuzele din București, de luna viitoare. Anunț major pentru călători

stb

Autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai în Bucureşti, în perioada 27 decembrie 2021 – 27 martie 2022, a anunţat, luni, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

S-a luat această decizie pentru a proteja calea de rulare a tramvaielor în sezonul rece.

„Din motive de siguranţă, în fiecare an, în anotimpul rece, autobuzele care în perioada verii au circulat pe liniile de tramvai din Bucureşti vor reveni la traseul de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie şi vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor din 27 martie. În cazul în care condiţiile meteo se degradează înaintea acestei date, autobuzele vor reveni la traseul de pe carosabil mai devreme, la dispoziţia TPBI.

Pentru siguranţa călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie. Ţinând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport”, menţionează sursa citată.

Transportul public din București, verificat din Google Maps

Traseul și mersul tuturor mijloacelor de transport public din București este disponibil, de duminică, și pe serviciul Google Maps. Prin urmare, orice persoană poate accesa această aplicație și să verifice, de exemplu, cum poate ajunge în diferite zone ale Capitalei.

Potrivit primarului general al Capitalei, pe Google Maps sunt disponibile acum variantele de transport în comun pe toate liniile Societății de Transport București din toată zona metropolitană, dar și liniile Societății de Transport Voluntari. Mai mult, cei interesați vor putea verifica pe telefon și traseul metrourilor dar și al trenurilor ce fac legătura între București și Gara de Nord.

author avatar
Andreea Vlad
495 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger