AcasăNewsCe se ascunde în spatele jocului de-a anticipatele

Ce se ascunde în spatele jocului de-a anticipatele

Klaus Iohannis este convins că mai poate păcăli România

România nu are nevoie de alegeri anticipate. O spun analiștii politici cu greutate, alții decât părerologii cu apariții episodice la televiziuni. Pentru a se ajunge la anticipate este nevoie, întâi de toate, de demisia sau demiterea guvernului, apoi de respingerea consecutivă a două propuneri de premier și, în final, de dizolvarea Parlamentului. Dar nimic nu dovedește că acest întreg joc se impune cu necesitate. Nu este o consecință firească a mersului politic, ci o manevră prin care se încearcă încă o păcălire a românilor. Singurul beneficiar va fi Klaus Iohannis, pentru care nu contează câți oameni trebuie aruncați peste bord.

Klaus Iohannis este convins că mai poate păcăli România

Presupunând că anticipatele se vor desfășura cum vrea Iohannis și că Parlamentul va avea o altă configurație, credeți că se va schimba ceva în România? Credeți că vor fi mai multe autostrăzi, că vom avea spitalele promise de liberali și că „România educată” va da genii europene sau mondiale? Chiar credeți că băncile nu-și vor mai externaliza profitul sau că patronii multinaționalelor vor ajuta bătrânele să traverseze strada? Așa ceva nu se întâmplă nici în filme, de ce s-ar întâmpla tocmai în România?

Cum e turcul, și pistolul

Anticipatele sunt doar un joc prin care Iohannis speră să câștige și Parlamentul pentru a închide cercul puterii absolute. Cu o opoziție în permanentă disoluție, nimeni nu îl va mai opri să promoveze orice lege pe care ar vrea-o. Abia atunci liberalii vor realiza că rolul lor se va reduce la executarea sarcinilor trasate de Iohannis și mai puțin de a avea inițiative.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> vrea anticipate doar pentru ca așa vrea președintele

În timp, ideile Marelui Gânditor vor deveni literă de lege, iar PNL va avea grijă ca asta să se întâmple de îndată. Nu se pune problema ca liberalii să-și mai aplece urechea spre electoratul propriu, uneori la fel de sărac și de nemulțumit ca și cel al PSD, ci doar să se înregimenteze mai repede în noul rost gândit în laboratoarele iohanniste. Iar asta, într-un alt limbaj, se traduce printr-o colaborare fructuoasă între PNL și președinte. Cum e turcul, și pistolul.

Ciocu mic!

Necesitatea și urgența alegerilor anticipate nu sunt date, din câte se vede, de vreun plan de dezvoltare economică și de redresare socială a României. Nu. Vom rămâne la fel de săraci, dacă nu mai săraci. Urgența este strict legată de faptul că, în prezent, sondajele indică un procentaj favorabil liberalilor, de vreo 45%. Până la alegerile din toamnă, când ar fi termenul firesc, mai sunt 9-10 luni, timp în care PNL are toate șansele să scadă aproape de jumătate, sau sub, ceea ce reprezintă, în fond, cota reală a acestuia.

Violeta Alexandru a găsit soluția Nu taie pensiile dar nici nu le mărește

Cu măsurile antipopulare luate, cu promisiuni pe care nu le mai respectă și cu bâlbâiala sinistră în trebile guvernării, liberalilor li se duce repede strălucirea de moment. În asemenea situație, luciul sub care încă mai trăiesc se patinează și riscă să nu mai atragă pe nimeni. Klaus Iohannis este convins că momentul acesta trebuie speculat cât mai urgent. Știe și el că un partid ca o tinichea ruginită, cum ar arăta PNL în toamnă, fără alegeri anticipate, nu mai are cum să atragă. Ar ajunge în aceeași situație ca în 2016, când liberali abia au încropit puțin peste 20%. Iar la procentajul ăsta trebuie să lași ciocul mic, pentru că nu mai reprezinți mare lucru. Iar pentru Iohannis ar fi un dezastru, să fi făcut atâta circ  și tămbălău cu referendumuri, europarlamentare, moțiuni și prezidențiale pentru a fi susținut de un partid de 20%.

Perdeaua de fum

Tema anticipatelor și-a făcut loc încă din timpul campaniei pentru prezidențiale, iar asta arată că planul era dospit demult. E limpede că nu a apărut peste noapte, ca o necesitate strigentă. Acum, presa vuiește, televiziunile nu mai au altă temă. Nimeni nu mai discută despre altceva, decât despre anticipatele care au obturat orizontul. Nimeni nu vede că, în spatele perdelei de fum, Florian Cîțu, ministrul Finanțelor, se împrumută săptămânal cu sume reprezentând un acord FMI la nivelul anului 2000. Cine îi va da înapoi?

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagflorin citu title=Florin Cîțu data wpil keyword link=linked>Florin Cîțu<a> se împrumută cu nemiluita

Noi, copiii și nepoții noștri, cu toate dobânzile acumulate. Nimeni nu vede cum Violeta Alexandru, ministrul Muncii, este pe cale să transforme Pilonul II de pensii într-un Caritas. Nimeni nu vede că, dacă ar fi să se desfășoare la termen, PNL ar sări în aer. Și asta pentru că, în septembrie, ar trebui mărite pensiile și liberalii nu știu pe unde să scoată cămașa. Nimeni nu vede că în mod intenționat Iohannis mută centrul de greutate de pe alocațiile pentru copii, pe necesitatea anticipatelor, în speranța că lumea uită. Nimeni nu vede că perdeaua de fum a anticipatelor are un singur rol, dincolo de obținerea puterii totale. Anume, ca românii să nu mai vadă că guvernul lui este un fiasco.

author avatar
Valentin Boeru
4.774 afisari

13 COMENTARII

  1. Se ascunde mult antiromanism, multa minciuna si nepasare de cat propriul interes a lui Tatucu conteaza, restu….Marionete ! Orbane…tu ce esti ?

  2. Nimic despre dezastrul lasat de PSD , aruncam pisica in ograda liberalilor ? De ce atata FRICA DE ANTICIPATE si de PRIMENIRE A PARLAMENTULUI ? PSD a pierdut ciolanul definitiv , l-a devorat si acum pozeaza in victima , are sa faca foamea mult timp de acum incolo , ii jelesti de pomana !

  3. Sporuri de sute de mii de euro date de pesedistii Olguta Vasilescu si Marius Budai sefilor din Ministerul Muncii !

  4. Pesedistii au dat sporuri si salarii mari de la stat , si-au burdusit buzunarele si acum fac misto de altii ca nu mai sunt bani pentru pensii !

  5. „Nu se pune problema ca liberalii să-și mai aplece urechea spre electoratul propriu, uneori la fel de sărac și de nemulțumit ca și cel al PSD, ci doar să se înregimenteze mai repede în noul rost gândit în laboratoarele iohanniste. Iar asta, într-un alt limbaj, se traduce printr-o colaborare fructuoasă între PNL și președinte.”
    Hei Boerule dar ingaduitor mai esti!
    Ce laboratoare iohaniste stii tu si nu le divulgi?
    Nu exista asemenea laboratoare si nici nu sunt necesare presedintiei.
    Ordinele vin direct de la Bruxelles/Berlin si Washington, fara a se cauta vreo „colaborare fructuoasa intre PNL si Presedinte”.
    Ce, nu vrei sa recunosti ca suntem o kolonie?

  6. Cand semnezi tratate internationale , ai si drepturi dar si OBLIGATII . Nu noi am cerut aderarea si integrarea in UE ? La placinte , inainte ? Nu te obliga nimeni sa respecti tratatele , asta inseamna autoexcludere . Ce beneficii am avea daca am pleca din U.E ? Intoarcerea in mocirla anilor 90 cu peste 5 milioane de pribegi abandonati prin lume ? Cine isi permite asa ceva ? Tarile din UE isi pun problema statului de colonie sau se conformeaza unor norme prestabilite ? CD , canta din balalaica la alta masa , poate gasesti altii dispusi sa -ti asculte miorlaitul… !

  7. PDL- ul a fost desfiintat de pleava Securista basita, acum secu va lupta sa desfiinteze PNL -ul si o va face.

  8. Vise , tataie , vise…! Iar ai visat urat si ai schimbat logica prioritatilor , asteapta sa se autodesfiinteze PSD-ul faramitat in urma imploziei , doar nu s-o apuca sa desfiinteze toate partidele politice lasand cheala scena politica . Pesedistii au o pornire teribila sa-si dea cu stangu-n dreptu , se devoreaza din interior si fac un favor societatii romanesti aruncandu-se cu voluptate in cosul de gunoi al istoriei . Care ar fi motivul sa sape PNL-ul ? Pai , PNL a ceut sau a amenintat vreodata scoaterea Romaniei din structurile NATO si UE asa cum a facut Dragnea si asociatii ?

  9. Anticipatele nu reprezintă decât o pisică arătată PSD și actualilor parlamentari ci scopul de a rezolva alte probleme care îi dor pe liberali, probleme care trebuie rezolvate ocolind Parlamentul. Dintre acestea ar fi: alegerea primarilor din două tururi; desființarea SIIJ; numirile de procurori șefi; prorogarea termenelor de creștere a pensiilor și salariilor; vânzarea CEC BANK; nefinanțarea autostrăzii unirea, autostradă pentru care a fost dată și o lege susținută de Ciolannis și liberali, dar care acum le pică greu la stomac; construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, autostradă pentru care, recent, a fost stopată finanțarea europeană pe motiv de gândaci, fiind și rodul comisarului pentru transporturi impus de liberali la UE, Adina Vălea, și a ONG-urilo liberale, care se pot mândri cu prima lor victorie asupra PSD, anularea acestei finanțări, etc.

  10. E o mare bataie de joc la adresa romanilor ! Facem ca vrea Johannis, facem ca vroia Ceausescu, care -i diferenta ?

  11. @ Mulți PDL-iști s-au „refugiat” la PNL, ? Și Băsescu la fel făcea când era lider la PDL, ?

  12. Dle presedinte ,ai vrut „guvernul meu ” l-ai avut !,cacialmaua a tinut .Nici liberalii NU-S DE SOI dupa principiul „FOSTA-I LELE CAT AI FOST ” de drum lung si omul prost fereste -ma doamne fereste.
    Greu la deal cu boii mici si la vale cu doi junci !!,”s-a subtiat putirinta si-a cescut dorinta” nu-s nici astia mai breji ca altii ,tot la ciolan se indeasa si la averi fara munca.
    Vremurile au facut din liberali -LIBERTINI si din comunisti -democrati in stilul „ce-i al tau e si al meu ,ce-i al meu nu te intereseaza” si unde mai pui ca-n toate gastile sunt destui cu principiu „daca am zis ca iau am luat ,daca am zis ca dau am zis !!”.
    La vremuri noi naravuri vechi .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger