AcasăNewsCe scenarii a mai pus la cale Basescu in America

Ce scenarii a mai pus la cale Basescu in America

 

Dislocarea lui Razvan Mihai Ungureanu de la SIE si antrenarea lui pentru prezidentialele din 2014. Acesta este, pe scurt, ultimul scenariu.

Barack Obama il indeamna pe Traian Basescu sa-si gaseasca repede un succesor de soi la tronul Cotrocenilor

Informatia referitoare la aruncarea actualului sef al SIE in arena politica vine dupa vehicularea directorului SRI, George Maior, pe post de posibil premier. Iar de luarea in calcul a “decapitarii” principalelor servicii de informatii in favoarea politicii sunt vinovate partidele noastre, incapabile sa produca personalitati si lideri. Si, cum Romania face parte din NATO si UE, partenerii nostri externi se arata la randul lor preocupati inca de pe acum de cine va conduce Romania in epoca post-Basescu.

Rocada Cristian Diaconescu – Razvan Ungureanu

Cristian Diaconescu - Dovada vie a faptului ca orice diplomat are in ranita bastonul de sef al SIE

Subiect pe larg dezbatut de Traian Basescu, Hillary Clinton, Joe Biden si Barack Obama in timpul recentei vizite efectuate de seful statului peste ocean, sustin voci informate. Cand, pe post de succesor al lui Basescu la Presedintie, a fost pomenit Razvan Mihai Ungureanu, nume bine primit de gazde.

Razvan Ungureanu - Multi il vad “mostenitorul” lui Traian Basescu

Ca dovada, nici nu au trecut doua saptamani si despre Ungureanu se aude ca va fi dislocat din dispozitivul SIE si aruncat pe scena politica. Scopul: antrenarea lui pentru Cotroceni. Iar locul sau ar urma sa fie luat de Cristian Diaconescu. Care, culmea coincidentei, se intalneste taman in aceste zile, la Washington, cu bosi din Serviciul Secret, CIA si Departamentul de stat pentru Aparare. Ceea ce seamana al naibii de bine cu luarea binecuvantarii de la “marele licurici”.

Satul de Boc, Washington-ul l-ar prefera pe Maior sau pe Georgescu

George Maior - A ascultat suficient de mult pentru a deveni un bun premier

Odata “rezolvata” Presedintia, mai marii Americii si Romaniei au trecut la Guvernul Boc. De care toti s-au declarat satui, ne asigura sursele. Conform ecourilor revarsate pana pe malurile Dambovitei, partea americana ar fi sugerat o schimbare rapida si majora, context in care au fost rostite doua nume: Calin Georgescu (despre care tot acolo s-a spus ca este agreat si de Germania, Franta si Anglia) si George Maior (tot serviciile, saracele!). Cum “National” a detaliat deja varianta Maior (foarte binevazuta la Washington de cand cu parafarea instalarii scutului antiracheta), ne vom referi acum la “prospatura”. Care este vechi “client” al zvonerilor preocupati de urmasul lui Emil Boc la Palatul Victoria. Intens pronuntat dupa alegeri, cand mai toata lumea astepta inlocuirea lui Boc (singurul premier postdecembrist cazut victima unei motiuni de cenzura), numele lui Calin Georgescu, personaj legat de marea finanta internationala, a fost bine primit de mediul de afaceri.

Calin Georgescu - Un finantist bine vazut in marile cancelarii ale lumii

Clasa politica, in schimb, a strambat din nas (in frunte cu PDL-ul) atunci cand a auzit de “stranger”. Insensibili la orgoliile politicienilor damboviteni, americanii i-ar fi explicat insa lui Basescu despre un Georgescu premier, care ar putea usor obtine imprumuturile necesare acoperirii deficitului inregistrat de bugetul necesar achitarii pensiilor in 2012, de exemplu. Si nu numai, din moment ce cifra avansata la Washington, in momentul in care s-a vorbit despre creditul pe care l-ar avea un guvern condus de Calin Georgescu, a fost de 19 miliarde de dolari. Ca sa vezi “coincidenta”, cam in acelasi timp cu vizita lui Traian Basescu in SUA, “Washington Post” i-a luat un vast interviu lui Georgescu, in care a opintit de la inceput si pana la sfarsit sa-i ridice mingea la fileu. Iar americanii in mod sigur nu-l “incalzeau” pe Georgescu ca sa-i ia locul lui Obama…

author avatar
Simona Badulescu
1.968 afisari

2 COMENTARII

  1. Mie chiar imi place de Razvan Ungureanu si daca e tinut in spate de familia Rothschild si de cel care se ocupa in special de europa de est Soros, nu poate fi decat un lucru bun macar sa ne cotoropeasca americanii evrei decat evreii rusi.
    Ca doar deasta rezista atat de mult si Isarescu, pentru ca face parte din sistem si e scolit la ei.Daca prin asta inseamna sa ne fie „bine” la alegeri eu zic sa ne dea buletinul de vot si o pastila de ceanura.

  2. De vreo 2 ani zic ca eu nu as mai vota la Presedintie un candidat gen:Vadim,Geoana, Antonescu, Ponta…etc…..Mi-am exprimat dorinta(eu cu constiinta mea) ca ar fi bine sa candideze acel tanar super inteligent care a fost dat afara din minister de catre Tariceanu….., Mihai Razvan Ungureanu.Numai pe el l-as vota.Un tanar care isi masoara cuvintele de fiecare data cand apare la TV, un domn serios, inteligent si care sunt sigura ca nu ne va face tara de rusine.Daca domnul Basescu a propus sa predea stafeta acestui tanar a gandit fffff.bine. Si mai sunt mandra de un lucru ca e moldovean de-al meu.Moldova( si nu numai) a demonstrat ca are si fete fff.frumoase dar si intelectuali de marca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger