AcasăNewsCe salarii vor primi românii, după majorarea promisă de Executiv. Cât ar...

Ce salarii vor primi românii, după majorarea promisă de Executiv. Cât ar urma să câștige un medic specialist

(sursa foto: oradesibiu.ro)

Val de promisiuni ce vin din partea guvernanților, pe măsură ce bugetul pe anul 2024 a fost elaborat și urmează să treacă printr-o ședință a Executivului, înainte de a ajunge în Parlament.

Însă în ciuda declarațiilor optimiste ale decidenților, sumele la care vor ajunge salariile din România nu sunt chiar pe măsura așteptărilor multora dintre angajați.

S-au anunțat creşteri de salarii pentru tot sectorul public de 5%, mai puţin pentru demnitari. Doar că, aruncând un ochi asupra inflației, aceasta a fost două ori mai mare faţă de creşterea cu 5 % a salariului de bază anunţată de guvern. Ceea ce înseamnă, în câteva cuvinte, că majorarea nu acoperă inflaţia pe anul trecut, care a fost de 13,8%.

Cât va câștiga un medic specialist, după majorarea promisă de guvernanți

Cum arată cifrele după majorarea promisă de guvernanți? În sistemul sanitar, de exemplu: cât va câștiga un medic specialist și cât va avea salariul o infirmieră. Ei bine, după majorare, un medic specialist care are un salariu de 9.000 de lei, va câştiga 9.450 de lei, o infirmieră va ajunge la 2.650 de lei, potrivit antena3.ro. Iar salariul unui şofer va ajunge la 2.520 de lei.

În cazul profesorilor, promisiunea guvernanților este că vor avea salariile mărite în două etape, anul viitor: cu 13% de la 1 ianuarie şi 7% din august.

Ciolacu: Mărire de 5% pentru bugetari, mai puţin pentru demnitari

În prima zi a acestei săptămâni, după o ședință a conducerii PSD, premierul Marcel Ciolacu, liderul formațiunii social-democrate, a anunțat că proiectul bugetului de stat pe anul viitor va fi dezbătut în şedinţa de Guvern de joi.

Șeful PSD a prezentat proiectul de buget, luni, 11 decembrie, într-o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al formațiunii politice. „Am prezentat bugetul colegilor mei. (…). Calendarul bugetului l-am stabilit. Am dori ca astăzi să fie în transparenţă, joi să treacă prin şedinţa de Guvern, urmând ca în următoarea săptămână, până în sărbătorile de Crăciun, să-l trecem prin Parlament. Dacă va fi vreo sesizare la Curtea Constituţională, să fie termenul între Crăciun şi Anul Nou”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Acesta a declarat că „este normală o creştere a salariului minim pe anul viitor”. „Şi vom avea o discuţie cu patronatele şi sindicatele, s-ar putea până la sfârşitul anului, ca să o prind deja în buget. (…) Toată lumea are revendicări. Trebuie să înţelegem că e un moment în care statul a dat anumite direcţii. Este o mărire în acest moment de 5% pentru bugetari, mai puţin pentru demnitari. (…) Avem un buget unde s-au prevăzut banii pentru pensii”, a precizat prim-ministrul, citat de Agepres.

author avatar
Andrei Coman
533 afisari

1 COMENTARIU

  1. ”Ce salarii vor primi românii” Cred ca gresiti. Ce salariu vor primi bugetarii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger