AcasăNewsCe sa alegi intre oja semipermanenta si unghiile cu gel?

Ce sa alegi intre oja semipermanenta si unghiile cu gel?

Te-ai simtit vreodata jenata de vreo unghie rupta sau de vreo oja care se cojeste rapid? Ai incercat in mod repetat sa-ti lasi unghia sa creasca, insa toate incercarile s-au dovedit a fi un esec?

Pentru a depasi aceste situatii nedorite, poate ca ar fi timpul sa renunti la oja clasica si sa te indrepti spre oja semipermanenta sau spre unghiile cu gel. Ambele produse necesita anumite tehnici pentru a fi aplicate, insa rezultatele sunt pe masura.

Cat dureaza manichiura semipermanenta sau unghiile cu gel?

In general, dupa 2-3 saptamani de la realizarea manichiurii, unghia naturala va incepe sa se vada la baza. Prin urmare, atat gelul, cat si oja semipermanenta au o durata de viata similara. In realitate, oja poate incepe sa-si modifice aspectul dupa 10-15 zile. Pe de alta parte, unghiile cu gel nu prezinta aproape nicio modificare in timp, deoarece stratul format este mult mai solid.O alta diferenta apare in momentul in care trebuie sa-ti refaci manichiura. Atunci cand unghia naturala devine vizibila la baza, lacul semipermanent trebuie sa fie curatat si inlocuit. In paralel, unghiile cu gel nu necesita neaparat sa fie curatate.

Baza unghiei poate sa fie din nou umpluta, pentru a acoperi partea crescuta a acesteia. Unghiile cu gel pot ramane pe loc timp de cateva luni la rand, desi incep sa arate inestetic aproximativ dupa 3-4 saptamani.

Avantajele si dezavantajele unghiilor cu gel

Datorita invelisului lor protector extrem de solid, gelul permite unghiilor sa se intareasca, fara a fi supuse oricarei agresiuni externe. Acest produs este recomandat, in special, femeilor care au unghii foarte scurte si care nu reusesc sa le lase sa creasca in mod natural.

In schimb, gelul are un dezavantaj. Intrucat acopera in intregime unghiile naturale, pentru o perioada lunga de timp, acestea nu mai sunt expuse la lumina UV naturala. Atunci cand gelul este indepartat, unghiile vor avea nevoie de ingrijire pentru a-si redobandi structura.

Avantajele si dezavantajele unei oje semipermanente

Oja semipermanenta este un produs care combina, oarecum, unghiile cu gel si lacul clasic. Are consistenta unei oje traditionale si se aplica in aceeasi maniera, in mai multe straturi. Este nevoie de aplicarea unei baze, a doua straturi de lac si a unui strat superior, de protectie.

Cu toate acestea, procesul de uscare difera fata de oja clasica. Fiecare strat trebuie sa fie uscat si fixat sub lumina lampii UV, inainte de a continua cu urmatorul. La final, vei obtine o manichiura intr-o culoare uniforma si foarte stralucitoare.

Oja semipermanenta poate fi aplicata mai rapid si mai simplu decat unghiile cu gel. De asemenea, in acest caz, iti poate fi mult mai usor sa-ti realizezi singura manichiura. Exista variante aproape nelimitate de culori pe piata, iar aspectul final este asemanator ca cel oferit de o oja clasica.

Aceasta manichiura este ideala pentru orice moment al anului si in orice conjunctura, indiferent de evenimentele la care asisti. Cu toate acestea, oja semipermanenta este mai greu de aplicat decat o oja clasica, insa rezista mult mai mult.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
1.598 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger