AcasăNewsCe s-au gândit să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit...

Ce s-au gândit să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit o bombă sub o mașină. Acum sunt cercetați pentru că n-au chemat pirotehniștii

politistiCe s-au gândit să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit o bombă sub o mașină. Acum sunt cercetați pentru că n-au chemat pirotehniștii

Doi poliţişti de la Secţia 23 şi un dispecer sunt cercetaţi de Serviciul Control Intern al Poliţiei Capitalei deoarece nu au chemat pirotehniştii în urma unui apel telefonic făcut de un bărbat, în care ar fi semnalat că are o bombă amplasată sub maşină.

Agenții au dus obiectul suspect în birourile lor, deşi exista bănuiala că putea exploda. Două ore a stat dispozitivul în secţie, până au anunţat agenţii echipele de pirotehnişti.

Polițiștii au dus „bomba” la secția de poliție

Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie.

Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate.

Bărbatul care a anunţat că are un dispozitiv exploziv sub maşină afirmă că dispecerul de la 112 l-a întrebat: ”Poţi să tragi de ea?” pentru a vedea mai bine despre ce este vorba. El susţine că a pus acel obiect pe bancheta din dreapta a maşinii şi a condus până la Secţia 23 de Poliţie, având în faţă o autospecială a Poliţiei. Ajuns acolo, dispozitivul a fost preluat de poliţişti şi pus pe o masă, în jurul căreia s-au adunat şi alţi agenţi.

”Am tras maşina pe dreapta, am apelat serviciul de urgenţă 112, mi-a zis: ce este acolo? Le-am explicat detaliat ce este, nu am putut să le explic cu adevărat adică, pentru că nu vedeam”, a povestit el.

I-au cerut victimei să scoată singură bomba de sub mașină

El a afirmat că a fost întrebat: ”Poţi să tragi de ea?”.”Cei de la 112. Mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică s-o trag probabil mai afară… Nu mi-a fost frică, că n-am ştiut”, a susţinut el.

Ancheta a fost preluată de procurori. „Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (…) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern. În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23, care s-au deplasat la faţa locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale”, a informat marţi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

author avatar
Andreea Vlad
1.042 afisari

12 COMENTARII

  1. Nu am mai ras de mult. E ca in filmele cu Stan si Bran.
    Andreea, chiar e adevarata stirea?

    • de ce? de data militienii au dat dovada de inteligenta , si-au dat seama ca bomba e de jucarie

      • Da…facusera un curs la arme si munitii…:)
        Si cand e alarma falsa e o procedura de urmat.

  2. Noi….daca gasim o bomba….o luam si mergem cu metroul la MILITIE…In Romania nu e nevoie de teroristi…ca avem cretini

  3. DE CE RÂDEȚI / VĂ MIRAȚI ???
    Vă amintiți, de reducerile de personal ? V-ați bucurat ! Au fost apoi, angajați, rapid școliți tineri pe care ce i-au pus să facă ? Să amendeze lumea pe stradă, că nu poartă mască. Și vrem poliție ???
    Fiți atenți la ei, cum merg, cum sunt echipați / dotați, cum poartă uniforma, ce privire ,,inteligentă” au, ce vocabular ,,elevat” / ,,civilizat” au și apoi gândiți-vă, că mâine veți avea nevoie de ei…
    Apoi, aduceți-vă aminte de batjocura la care i-ați supus zeci de ani, de salariile nesimțite, de serialele cu ,,Garcea”, de politizarea poliției, de toate mizeriile la care, mai mult, sau mai puțin ați / am fost părtași !
    Ca să vezi ce înseamnă POLIȚIA, pentru guvern, priviți pe cine au pus pnl iștii ministru, PLAGIATORUL BODE ! DIXIT !

  4. Citind art. asta observ ca politia e mai proasta decat militia rau de tot! Dispeceru care ia zis victimei care suna la 112 ca vrea unu sa-l taie cu drujba,(in final a fost omorat de ala cu drujba!)-iar criminalul vroia sa fie cercetat in libertate ca nu prezinta pericol pt. societate!!- si i-a zis sa se culce ca a vzt prea multe filme stiiti ca e tot dispecer si tot in politie? Ce pretentii mai aveti atunci? Dispeceru de la 112 trebuie anchetat de prokurori, ca daca era bomba si omul tragea de ea asa cum a fost invatat de dispecer putea exploda si facea mai multe victime.Dar vad ca prostia conduce Romania de la cel mai inalt nivel si pina jos!

    • PRIN ANII 1980
      AVEAM ELEVI VREO 20 DE MILITIENi LA CURSURI DE SCURTA DURATA CA NU AVEAU STUDII MEDII STIU CE LE POSATE CAPUL .

  5. Va mirati ??? De ce ??? Ati uitat de formula ”clasica” ??? Alo, politia ??? Da. Mi s-a furat portmoneul … Si ce sa facem noi ??? Ati prins hotul ??? Nuuuu. Cand il prindeti, aduceti-l la noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger