AcasăNewsCe s-au gândit să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit...

Ce s-au gândit să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit o bombă sub o mașină. Acum sunt cercetați pentru că n-au chemat pirotehniștii

politistiCe s-au gândit să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit o bombă sub o mașină. Acum sunt cercetați pentru că n-au chemat pirotehniștii

Doi poliţişti de la Secţia 23 şi un dispecer sunt cercetaţi de Serviciul Control Intern al Poliţiei Capitalei deoarece nu au chemat pirotehniştii în urma unui apel telefonic făcut de un bărbat, în care ar fi semnalat că are o bombă amplasată sub maşină.

Agenții au dus obiectul suspect în birourile lor, deşi exista bănuiala că putea exploda. Două ore a stat dispozitivul în secţie, până au anunţat agenţii echipele de pirotehnişti.

Polițiștii au dus „bomba” la secția de poliție

Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie.

Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate.

Bărbatul care a anunţat că are un dispozitiv exploziv sub maşină afirmă că dispecerul de la 112 l-a întrebat: ”Poţi să tragi de ea?” pentru a vedea mai bine despre ce este vorba. El susţine că a pus acel obiect pe bancheta din dreapta a maşinii şi a condus până la Secţia 23 de Poliţie, având în faţă o autospecială a Poliţiei. Ajuns acolo, dispozitivul a fost preluat de poliţişti şi pus pe o masă, în jurul căreia s-au adunat şi alţi agenţi.

”Am tras maşina pe dreapta, am apelat serviciul de urgenţă 112, mi-a zis: ce este acolo? Le-am explicat detaliat ce este, nu am putut să le explic cu adevărat adică, pentru că nu vedeam”, a povestit el.

I-au cerut victimei să scoată singură bomba de sub mașină

El a afirmat că a fost întrebat: ”Poţi să tragi de ea?”.”Cei de la 112. Mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică s-o trag probabil mai afară… Nu mi-a fost frică, că n-am ştiut”, a susţinut el.

Ancheta a fost preluată de procurori. „Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (…) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern. În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23, care s-au deplasat la faţa locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale”, a informat marţi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

author avatar
Andreea Vlad