AcasăNewsCe s-a întâmplat cu ursul care a fugărit un schior pe pârtia...

Ce s-a întâmplat cu ursul care a fugărit un schior pe pârtia de la Predeal. Autoritățile au făcut anunțul

ursCe s-a întâmplat cu ursul care a fugărit un schior pe pârtia de la Predeal. Autoritățile au făcut anunțul

În urmă cu o săptămână, pe internet apărea un videoclip, în care se vedea cum un schior era fugărit de un urs pe o pârtie închisă din Predeal. Bărbatul urmărit a scăpat de sălbăticiune după ce i-a venit ideea genială de a arunca rucsacul din spate.

Fiara pădurii a uitat astfel de „victima” sa când a făcut obiectul pe zăpadă.

Ursul a fost relocat, vineri, pe un fond cinegetic din județul Bihor, transmit autoritățile. Acesta va avea destul spaţiu pentru a nu interacţiona cu oamenii.

Ministerul Mediului a arătat că, vineri seară, a fost capturat ursul care, în urmă cu câteva zile, a speriat un turist care schia în Predeal. Din datele autorităților, reiese că animalul avea 3 ani și a fost capturat fără să fie tranchilizat.

Operațiunea organizată de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt s-a desfășurat fără incidente, anunță Ministerul Mediului.

„În cursul dimineţii de astăzi, gestionarul fondului de vânătoare – Regia Pădurilor Kronstadt – a realizat demersurile necesare obţinerii acordului de relocare de la MMAP, care a fost emis cu celeritate. Operaţiunea s-a derulat fără incidente şi sub atenta supraveghere a Jandarmeriei Montane, specialiştii de la INCDS „Marin Drăcea” reuşind să captureze exemplarul de trei ani fără să fie nevoie de tranchilizare”, au explicat reprezentanţii Ministerului, într-o postare pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
491 afisari

3 COMENTARII

  1. Regia Pădurilor Kronstadt? Ce sînt ăștia? Nemți? Ne gestionează nemții pădurile? Adică nu le FURĂ. Tata Glonțu’, e nevoie de Tata Glonțu’!

    • Adică ursul este mai important decît românul.
      Dacă ursul fugea după un neamț, îl impuscau.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger