AcasăNewsCe s-a anuntat in privinta rezultatelor unor testari ale produselor Hexi

Ce s-a anuntat in privinta rezultatelor unor testari ale produselor Hexi

Un prim lot testat de specialisti, la cererea procurorilor de la Pachetul General care se ocupa de ancheta in privinta produselor Hexi Pharma – folosite pana la un moment dat in spitalele autohtone si despre care s-a vehiculat ca ar fi fost cu mult diluate fata de normal – indica o concluzie neasteptata, chiar daca nu e una finala.

In sensul in care s-a aflat ca au fost si rezultate care indicau faptul ca au fost verificate produse ale caror concentratii erau in norme, adica ar fi fost diluate in anumite limite admise. Intrebat daca o parte din rezultate indica faptul ca o parte din produsele Hexi erau eficiente, procurorul general a dat urmatorul raspuns: „Rezultatele sunt de ambele tipuri – si negative si pozitive (…) si doar in final se poate stabili in ce masura ele sunt relevante, relevanta concluziilor este cea finala”.

Augustin Lazar a subliniat ca se vor face si alte testari, luandu-se in calcul varianta de a fi trimise probe inclusiv la laboratoare din afara tarii. „Este de precizat ca urmeaza alte teste de eficienta pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gandim, pregatim teste care sa fie efectuate la institute din strainatate. Este o procedura in curs”, aa adaugat procurorul general.

Ar mai fi de precizat faptul ca procurorul Lazar s-a ferit sa traga o concluzie la acest nivel al investigatiilor, subliniind ca se asteapta rezultatele finale ale expertizelor.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger