AcasăNewsCe risti daca vrei sa copiezi la Bac

Ce risti daca vrei sa copiezi la Bac

Peste 136.000 de tineri vor trece astazi prin prima proba de foc a Bacalaureatului, la limba si literatura romana. Daca in urma cu cativa ani procurorii DNA descindeau in salile de clasa in zanganit de catuse pentru profesorii dar si pentru elevii care incercau sa fenteze examenul, acum modul de supraveghere s-a schimbat. Astfel, cei prinsi ca incearca sa vicieze rezultatele vor fi aspru sanctionati.

Elevii poate nu stiu ce risca daca vor incerca sa copieze la BAC. Acestia trebuie sa inteleaga ca daca vor incerca sa intre cu copiute in sala de examen sau daca vor sa se ”inspire” de la elevii de langa ei vor fi exclusi din examen. Ei bine, de aceasta data toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio. Elevilor nu le este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari sau alte a hartii, in afara documentului de identitate. De asemenea,  nu au voie nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul, comunicare. In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul.

Sanctiuni la Bac

Cea mai grea sanctiune este ca elevii prinsi cu copiute nu vor mai avea voie sa sustina Bacalaureatul timp de doua sesiuni. Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii. Maine se va desfasura proba la Limba si literatura materna, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii, este programata joi, 4 iulie.

author avatar
Ramona Feraru
3.480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger