AcasăNewsCe restricții vom avea de Sărbători? Epidemiolog: „Ar trebui să încetăm să...

Ce restricții vom avea de Sărbători? Epidemiolog: „Ar trebui să încetăm să vorbim de relaxare”

restrictiiCe restricții vom avea de Sărbători? Epidemiolog: „Ar trebui să încetăm să vorbim de relaxare”

Este al doilea an în care vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Astfel că petrecerile de Crăciun și Revelion s-ar putea desfășura din nou cu restricții.

Doar cu certificat verde, cu până la 30% din capacitatea locației și nu mai târziu de ora 21. Acestea sunt o parte din propunerile CNSU care ar putea fi aprobate de Guvern.

În contextul acestor propuneri, epidemiologul Octavian Jurma consideră că autorităţile române nu trebuie să mai discute despre măsuri de relaxare înainte ca valurile epidemiei de COVID-19 să fi trecut.

„Cea mai mare problemă pentru noi este dacă vom repeta sau nu acest imens dezastru – în week-end vom depăşi 20 de mii de decese în valul patru – şi dacă vom aplica aceleaşi măsuri vom avea aceleaşi rezultate. Pentru că este definiţia nebuniei să crezi că poţi obţine rezultate diferite făcând acelaşi lucru. Şi atunci, noi, în primul rând, ar trebui să încetăm să vorbim de relaxare chiar în mijlocul valurilor.

Valul 4 nu s-a încheiat

Noi nici nu am depăşit bine vârful valului patru, deja anunţăm măsuri de relaxare. Asta demobilizează populaţia, îi dă de înţeles că valul s-a terminat, deşi incidenţa este în continuare uriaşă, să nu uităm că România testează mult mai puţin, deci incidenţa reală este de cinci până la şapte ori mai mare, chiar şi acuma”, a afirmat Octavian Jurma sâmbătă, la Digi 24.

Medicul atrage atenţia asupra faptului că perioada care urmează, a sărbătorilor de iarnă, este una în care mobilitatea oamenilor creşte. De altfel, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că deocamdată este prea devreme pentru a spune cum vor fi Sărbătorile de iarnă şi că în 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situația şi dacă vor impune sau nu restricţii, relatează News.ro.

author avatar
Andreea Vlad
501 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai jurmologule de Jurma, bai parazitule bujetar nazist imputit, nimeni nu se mai uita in gura voastra de nazisti-satanisti mincinosi, voi toti faceti parte din clanul covidian de ziua a 6.66-a !! Bai comediantule tampit, mai bine realteaza-ne cum mai merg afacerile la sotia aia a ta retardata si imbecila, care duce fraierii vaxxinati in cap bogati prin Tanzania, in mareata democratie a celor zece negrisori mititei de acolo, sa stim si noi ce mare rahat mai e pe acolo, ca cica acolo nu prea e deloc virusul chinezesc !! Bai jurmologule, transmite-i la fiul ala de tarfa de sekurist de Rafiloi ca deja are pragatit stalpul lui din Bukale, chiar din fata parlamentului de trepadusi nazisti, asa ca sa stea linistit, sigur o sa ajunga pe el, ce naiba !! Ha ha ha 🙂 Vine razboiul cel mare din Apocalipsa, bai jurmologule de tampit de Jurma, si o sa ti-i iei in gura, la propriu, bai criminalule si colaboratorule nazist, cu capul in jos pe stalp o sa ajungi, ca ratatul ala de Mussolini, sa nu uiti, bai criminalule in negru, toti veti ajunge trecuti prin sabie si parjol, unul nu va scapa !! Nazi Triple Vaxxin Macht Frei 🙂

  2. Conform calculelor imbecile, facute de nepriceputi, intr-o sala de 300 de locuri vor fi peste 100 de persoane (impreuna cu personalul de serviciu), toti vaxxinati dar NETESTATI. Posibil ca un procent , la inceput mic, dintre ei sa fie pozitivi. Nu-i nicio problema. Acestia, vor contamina alt procent, care dupa bairam vor merge care-n cotro si vor cotamina, fara numar, fara numar, urmand, conform cobelor guvernamentale, valul X de infectare iar, mazgalitorii de hartie, scribii moderni vor urla la natiune: Uite unde s-a ajuns din cauza celor nevaxxinati. Sictir…prostie cu carul…

  3. Jurma epidemiologist? Jurma nu are drept de practică. Incetati sa ii mai luați interviuri individului asta. Nu are nimic de spus. Nu este calificat nici macar la locul de munca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger