AcasăNewsCe produse americane taxeaza UE

Ce produse americane taxeaza UE

Produse emblematice din SUA vor deveni nevandabile din cauza maririi preturilor

Uniunea Europeana va pune biruri grele pe zeci de produse de peste ocean ca raspuns la taxele vamale impuse de Donald Trump pe importurile de otel (25%) si aluminiu (10%).

Produse emblematice din SUA vor deveni nevandabile din cauza maririi preturilor

Publicata de UE, lista este precisa desi nu citeaza un brand anume, ci doar multe categorii de produse. La capitolul ”textile”, ea include tricouri, maiouri, blugi, pantaloni scurti dar si incaltamintea din piele. Motocicletele cu o cilindree de peste 500 cmc vor fi taxate (or, toate modelele Harley Davidson au o cilindree dubla si chiar tripla). Din industria alimentara vor fi taxate porumbul, falosea, afinele, untul de arahide. Idem pentru tigarile si trabucurile americane, pentru barci cu panze si canoe. Preturile produselor legate de metalurgia americana, produselor de machiaj, fond de ten, lac de unghii si a cartilor de joc vor creste si ele. Lista a fost deja trimisa de UE catre Organizatia mondiala a comertului. Lista cu articole americane emblematice, stabilita de Comisia Europeana, tinteste in anumite cazuri statele americane bazate pe productii agricole care au votat in 2016 in favoarea lui Donald Trump. Este vorba de produse fabricate pe teritoriul american si nu vandute prin marci americane. Aceste produse sunt listate potrivit unei nomenclaturi vamale foarte precisa dar europenii nu au dat nici un nume de marca sau firma , chiar daca presedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker a citat motocicletele Harley Davidson si blugii Levi s. UE a exportat otel in valoare de 5,3 miliarde de euro si aluminiu in valoare de 1,1 miliarde de euro catre SUA, anul trecut. Contramasurile UE asupra produselor din amintita lista vizeaza compensarea, in prima faza, a unor pagube de 2,8 miliarde de euro aduse industriei europene de taxele americane. Alte produse ar putea fi taxate in viitor de UE, la nivelul a 3,6 miliarde de euro, daca blocul comunitar va castiga litigiul cu SUA la Organizatia mondiala a comertului, UE declarand ca taxele americane sunt ”ilegale”.

author avatar
Tudor Borcea
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa fim seriosi eu n-am intalnit o mancarica de fasole sau un pateu din Sua iar acolo singur ce stiu de Romania singur ce se stie sunt 2 lucruri de Ceausecu probabil au ramas marcati cand au vazit ca joaca break ?dance cu sotia dupa zidu la Targovistea si de Dracula ei cred ca Dracula stata undeva in castelul? de la Bran ei nu au auzit de Gradinita Maiculitei Domnului de pestera apostolul Sf Andrei sau de Sf. Ardealului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger