AcasăNewsCe prevede programul de guvernare al Executivului Ponta II!

Ce prevede programul de guvernare al Executivului Ponta II!

(foto: agendadeiasi.ro)

Programul de guvernare al noului Executiv promite sa respecte regulile statului de drept si sa aplice noi viziuni pentru Romania, atat economice cat si sociale.

(foto: agendadeiasi.ro)

Guvernul Ponta II si-a propus sa respecte angajamentele asumate cu partenerii externi ai Romaniei si sa imbunatateasca imediat gradul de absorbtie a fondurilor structurale.

“Sprijinim libertatea economica, initiativa privata si competitia corecta, cai eficiente de combatere a saraciei. Banii publici trebuie folositi eficient, avutia nationala trebuie protejata si declaram razboi evaziunii fiscale. Spunem oamenilor adevarul si lucram impreuna. Nu promitem mai mult decat putem face. Vrem sa redam romanilor speranta si increderea. Construim o guvernare axata pe transparenta, competenta si cinste, cu alt model de guvernare, cu alte standarde, cu profesionisti si competenta”, mai este mentionat in documentul ce prevede programul de guvernare pentru perioada 2013-2016, potrivit realitatea.net

De asemenea, vor fi continuate strategiile in ceea ce priveste NATO, UE si Parteneriatele strategice, in mod deosebit Parteneriatul Strategic cu SUA. Guvernul mai promite un ritm mediu anual de crestere economica de trei la suta in perioada celor patru ani. Deficitului bugetar pe sistem ESA va fi mentinut sub 3% din PIB pana in 2016. Va fi atins un deficit bugetar structural de 0,7% din PIB in 2014 si se va mentine la acest nivel in 2015 si 2016.

In ceea ce priveste agricultura, noul Cabinet promite sa fructifice potential real al Romaniei si sa revitalizeze zonele rurale.

author avatar
Andra Nesu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger