AcasăNewsCe preţ au decorațiunile și bradul de Crăciun în 2022. S-au scumpit...

Ce preţ au decorațiunile și bradul de Crăciun în 2022. S-au scumpit cu 20% anul acesta

decoratiuniCe preţ au decorațiunile și bradul de Crăciun în 2022. S-au scumpit cu 20% anul acesta

Valul de scumpiri a afectat și tradiționalul brad de Crăciun. Nici decorațiunile nu au fost ocolite, de altfel. Prin urmare, românii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Magazinele sunt pline de oferte în ceea ce privește decorațiunile pentru sărbători. Chiar și târgurile de brazi și-au deschis porțile.

600 lei pentru brad de Crăciun și decorațiuni

Deși mai este o lună până la Crăciun, românii se gândesc deja să-și decoreze casa. Însă mulți sunt reticenți să investească în noi produse. Prin urmare, fie reciclează şi refolosesc decoraţiuni din anii trecuţi, fie cumpără mai puţine.

Dacă românii optează pentru un brad artificial, care poate fi folosit de mai multe ori, vor plăti în jur de 280 de lei pentru unul de aproximativ 160 cm. Pe lângă brăduț în sine, românii mai cheltuie în medie 300 de lei pentru luminițe, betele, globuri și figurine care vor fi puse în brad cât și prin casă.

Prețul pentru un brad poate urca și la peste 600 de lei, însă există alternative și pentru cei care nu sunt dispuși să dea atât de mult, respectiv brazii de la Direcțiile Silvice din țară. „Preţurile varianză între 25 de lei, până la 300 de lei, în funcţie de înălţimea acestora”, informează directorul Direcției Silvice Prahova, Gabriel Ciomag, potrivit Observator.

author avatar
Andreea Vlad
259 afisari

3 COMENTARII

  1. Prost este ala care da, nu ala care cere. Ce nevoie are romanul sa ia anual alte decoratiuni? Pe langa poluare si consum inutil, decoratiunile de Craciun trebuie sa fie ceva cu suflet, nu fancy. Tin minte acei brazi din copilarie in care fiecare decoratiune era legata de o amintire, erau multe diferite, din ani diferiti, primite cadou sau facute de noi, sau cumparate de la artizani locali, cate unul de-un fel, altul de alt fel, fiecare cu o poveste.
    Cand scoteam decoratiunile era o mare bucurie si o reintalnire cu prieteni dragi – obiecte dragi si amintiri. Ce fior iti pot da chestiile astea la norma? De multi ani de zile nu am mai facut niciun brad, cred ca este necesar numai daca sunt copiii mici in casa, altfel nu.
    A devenit Craciunul doar un mare prilej de consumerism si cheltuit bani, prea putin legat de spiritualitate. Ci de opulenta, cat mai mare, cat mai multa.
    Nu am in cap bazaconiile cu sa nu mancam x si y ca ”schimbare climatica” dar prea mult plastic exista si ce este inutil ar putea fi taiat, ca uite, tot la noi ajunge, tot la noi trimit toate gunoaiele astea nereciclabile.
    Mancarea este altceva! Dar plasticurile astea inutile … o prostie. hai sa ne facem azi brad alb, anul viitor mov, dupa argintiu cu albastru, ca e moda. O prostie. Prostia se plateste, cine nu are ce face cu banii, sa cumpere prostii din astea, ca decoratiunile de anul trecut nu mai sunt bune cioca

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger