AcasăNewsCe povestește Mădălin, tânărul care a ajuns din nou în mijlocul familiei,...

Ce povestește Mădălin, tânărul care a ajuns din nou în mijlocul familiei, la 9 ani după ce fusese dat dispărut

sursa foto: captură video Observator/Antena1

O poveste impresionantă, cu un final desprins parcă dintr-un film, impresionează o țară întreagă.

Cazul tânărului care a ajuns din nou în mijlocul familiei sale, la 9 ani de când fusese dat dispărut, iar apropiații săi nu mai știuseră nimic de el în tot acest timp, impresionează cu siguranță. Și nu doar pe cei din familia lui Mădălin, protagonistul poveștii cu adevărat incredibile.

A ajuns, într-un final, acasă

Bărbatul în vârstă de 25 de ani din Târnăveni, judeţul Mureş, a revenit la familia sa. Mădălin a dispărut în urmă cu nouă ani, în tot acest timp apropiații săi aproape că-și pierduseră orice speranță că-l vor mai revedea vreodată. Acest lucru s-a întâmplat, însă, recent, după ce o patrulă de jandarmi l-a găsit pe o stradă din Câmpulung Muscel. Bărbatul a fost ajutat să ajungă acasă, la cei dragi.

„Am zis să-mi găsesc şi eu ceva de lucru, decât acasă. Ce puteam să fac”, a povestit Mădălin Kercedi, citat de observatornews.ro.

Verișoară: „Şi-a luat buletinul în buzunar şi a plecat”

Așadar, tânărul a plecat de acasă, în urmă cu nu mai puțin de 9 ani. Se întâmpla în vara lui 2015. Cu gândul de a-și găsi de muncă, pentru a-și ajuta familia. De atunci, apropiații n-au mai știut nimic de soarta lui.

„A plecat singur. Şi-a luat buletinul în buzunar şi a plecat. El voia să meargă la muncă” – a povestit Marinela Adam, verişoara lui Mădălin.

„Din declaraţiile bărbatului rezultă faptul că acesta ar fi plecat de bună voie de la domiciliu, iar de la momentul plecării şi până în prezent a realizat pe raza mai multor judeţe, activităţi necalificate cu caracter personal”, a precizat Aurica Mate, purtător de cuvânt IPJ Mureş.

Ce i s-ar fi întâmplat la o stână

Tânărul și-a pus speranța că va avea parte de un trai mai bun. Doar nu plecase de prea mult bine de acasă. Doar că nu s-ar fi întâmplat așa. Mădălin s-a oprit la o stână din judeţul Braşov, acolo însă, a ajuns să fie exploatat, chiar de cei care i-au promis viaţa pe care şi-o dorea, potrivit sursei citate.

„Eram chinuit la oi, la vaci” – a declarat tânărul.

„L-am întrebat că unde a stat. Unde a fost. Cu cine a stat. Ce s-a întâmplat. A zis că a fost la oi. L-a ţinut o persoană un timp. Pe urmă l-a trimis la altcineva şi tot aşa” – a mai povestit verişoara lui Mădălin.

Mama tânărului: M-am gândit că nu mai vine

Ar fi fost alungat, la un moment dat. Așa că tânărul a ajuns să traiască pe străzi. A ajuns drumul în Câmpulung Muscel. Parcursul său s-a schimbat, după ce a fost găsit, în urmă cu două zile, de o patrulă de jandarmi. „Persoana era înfometată, îmbrăcată sumar, incoerent.

Se vedea că suferă că e plecat de foarte mult timp şi că nu ştie unde se află” – a precizat Elvis Robert Nistor, de la Jandarmeria Argeş.

Jandarmii au aflat cum se numește tânărul. Acest amănunt a fost cu atât mai important cu cât așa s-a ajuns să se afle că bărbatul figura pe lista persoanelor dispărute de nu mai puțin de nouă ani.

A doua zi după ce a fost găsit, Mădălin a plecat împreună cu jandarmii care l-au ajutat, practic, să-și schimbe viața, către familia sa. Spre casa pe care o părăsise de ani întregi. Revederea cu cei dragi a fost, după cum era de așteptat, una emoționantă. „Nici nu m-am gândit. La treaba asta nu m-am gândit. M-am gândit că nu mai vine. Că nu-l mai văd”, a povestit mama lui Mădălin.

Acum poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească exact unde a stat tânărul în tot acest timp şi dacă a fost ţinut cu forţa.

IJJ Argeș: „Urmează procedura legală de legitimare și verificare în bazele de date și, surpriză”

Primele detalii despre acest caz au apărut miercuri pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Argeș. „Câmpulung, județul Argeș, 23 ianuarie 2024, noapte, ger „de crapă pietrele”…

Patrula de jandarmerie aflată în serviciu observă pe stradă, la o oră târzie, o persoană ce pare fără adăpost…

Urmează procedura legală de legitimare și verificare în bazele de date și, surpriză: bărbatul, originar din Târnăveni, județul Mureș, figurează dispărut de aproximativ 9 ani.

După întocmirea documentelor specifice, jandarmii îl conduc la Spitalul Municipal Câmpulung pentru evaluarea stării de sănătate, apoi îl lasă să înnopteze la un centru pentru persoane fără adăpost”, au povestit reprezentanții IPJJ Argeș.

A doua zi, jandarmii care l-au găsit pe Mădălin au pornit împreună cu acesta spre Târnăveni, pentru a-l duce acasă la oamenii dragi.

author avatar
Andrei Coman
869 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce oare voi tineti neaparat sa stoarceti lacrimi de la cei care citesc insailarea. Oare omul cand a plecat de acasa, a plecat de mult prea binele pe care-l ducea in familie ??? Sigur, nu. Si apoi permiteti-mi sa va intreb, care om in lumea asta isi batjocoreste cainele care-l slujeste ? Aud ?? Povestea e banala. Acasa, ioc mancare si parai si hai in lume ca-i mai bine. Dupa o bruma de leuti stransi, hai la oras ca tentatia-i mare iar minte mai putina. La oras se poate trai si din intinsul mainii, nu-i necesar sa te obosesti prea tare pe cele coclauri. Si uite asa timpul trece iar politia si media isi fac treaba. Koneț filma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger