AcasăNewsCe pot face cei care și-au pierdut câinele, de Sărbători. Recomandările ASPA

Ce pot face cei care și-au pierdut câinele, de Sărbători. Recomandările ASPA

sursa foto: facebook.com/ASPABuc

Speriați, cel mai probabil, de zgomotul petardelor și al artificiilor, unii câini au fugit din curțile proprietarilor, în perioada Sărbătorilor și mai ales în noaptea dintre ani. Astfel că stăpânii se străduiesc acum să își găsească animalele de companie, în speranța că prietenii necuvântători vor reveni cât mai curând în siguranță, alături de familiile lor.

Ce pot face cei care și-au pierdut câinii în perioada Sărbătorilor de iarnă? Reprezentanţii Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București vin cu câteva recomandări. Aceștia îi sfătuiesc pe proprietarii de câini care şi-au pierdut animalul în perioada Sărbătorilor ca, în cazul în care acesta nu are microcip, să verifice paginile de Facebook ale adăposturilor ASPA din Bragadiru şi Mihăileşti.

Reprezentanţii ASPA Bucureşti au transmis, luni, 1 ianuarie, câteva recomandări pentru persoanele care şi-au pierdut câinele în perioada Sărbătorilor. Sunt sfaturi ce se pot dovedi a fi de folos pentru cei care își caută, în aceste zile, patrupedul despre care nu mai știu nimic. Și pe care speră să îl găsească pe cât de repede posibil, pentru a-l aduce acasă, în mijlocul familiei. Sunt recomandări atât pentru cazurile în care câinele are microcip, cât și pentru situațiile în care patrupedul nu e microcipat.

Ce puteți face dacă v-ați pierdut câinele în perioada SĂRBĂTORILOR

Așadar, dacă v-ați pierdut câinele în perioada SĂRBĂTORILOR, iată ce anunță ASPA, prin intermediul paginii de Facebook, că puteți face:

„1. În cazul în care câinele vostru este microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinlor cu Stăpân (RECS), trebuie să-l declarați pierdut în RECS la orice medic veterinar, de asemenea asigurați-vă că datele voastre de contact, în special numărul de telefon, înregistrate în RECS, sunt de actualitate. Dacă acesta este găsit de o persoană și dus la un cabinet veterinar sau este ridicat de echipajele ASPA, veți putea fi contactat telefonic, după scanarea câinelui.

2. Dacă nu aveţi câinele microcipat, nu veţi putea fi contactat în cazul în care este găsit sau ajunge în adăposturile ASPA. Prin urmare vă recomandăm să verificaţi zilnic paginile de facebook ale adăposturilor noastre: ASPA Bragadiru și ASPA Mihailesti. Toţi câinii ridicați de pe domeniul public, de pe raza Mun. Bucureşti, sunt fotografiaţi şi publicați pe facebook. Prin urmare va trebui să vă identificați singur câinele pierdut și să ne contactați ulterior în vederea recuperării acestuia.

3. Puteți să publicați un anunț despre pierderea câinelui, cu numărul vostru de telefon și fotografia câinelui în grupurile de facebook, în speranța că cineva care îl va vedea pe stradă, vă va anunța”.

Sursa citată dă asigurări că echipajele ASPA sunt în fiecare zi în teren, atât în zilele de weekend cât și de sărbătorile legale. „În speranța că toți câinii pierduți își vor regăsi familiile, vă rugăm încă o dată, să-i căutați zilnic pe paginile de facebook ale adăposturile ASPA din ziua în care i-ați pierdut”, transmit cei de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

214 afisari

1 COMENTARIU

  1. Să cipăm azi câinii
    Şi mâine stăpânii.
    Să ne bucurăm
    Că ne înjugăm.

    Aşa zisa soluţie nu reprezintă decât un nou atac la drepturile şi libertăţile fiinţelor de pe planeta asta.
    Niciodată nu se rezolvă o situaţie proastă atunci când se intervine asupra efectului.
    Cel mai bine ar fi să se interzică importul, producerea şi comercializarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger