AcasăNewsCe nu s-a știut despre clanurile interlope. Sociologul Alfred Bulai dă cărțile...

Ce nu s-a știut despre clanurile interlope. Sociologul Alfred Bulai dă cărțile pe față. Dezvăluiri uluitoare!

Sociologul Alfred Bulai, unul dintre cei mai reputați din țară în acest domeniu, susține că toate clanurile interlope au relații secrete cu poliția, serviciile, justiția și o parte dintre politicieni.

Potrivit sociologului Bulai, aceste clanuri care îngrozesc populația pașnică din toată țara nu pot exista fără complicitatea cu cei deja enumerați.

Secretele din telefoalele interlopilor

„Clanurile există tocmai pentru că există o relaţie cu serviciile secrete, poliţia şi cu o parte din clasa politică. Să fim serioşi. Poliţia şi serviciile secrete din România au moştenit o cultură instituţională: aşa au funcţionat ele şi în comunism. Îşi cultivă informatorii sau oamenii de care au nevoie în asemenea medii. Între altele, faţă de perioada mai veche, nu doar că îi cultivă, dar probabil că pentru mulţi mai este şi un mic business, adică îşi mai rezolvă şi ei una-alta. Gândiţi-vă că în cazul Caracal de care lumea a uitat, şeful poliţiei a sunat un interlop pentru a afla unde se află maşina lui Dincă.

Dacă luăm telefoanele a o sută de interlopi, fiţi sigur că în agenda acestora se află, cu siguranţă, numerele unor şefi din poliţie, de la diverse structuri dar şi din viaţa politică. La nivel politic foarte mulţi au cochetat cu asemenea clanuri. Drept urmare, nu mai are rost să ne întrebăm de ce nu se întâmplă nimic pentru destructurarea acestora”, a explicat Alfred Bulai. 

 „E o cârdăşie mai largă”

„Vorbind despre acest fenomen, trebuie spus că e o struţocămilă, ceva foarte greu de distins între zona interlopă şi a foştilor securişti. Într-o campanie electorală, cu vreo zece ani în urmă, nişte băieţi despre care se ştia clar că sunt foşti securişti intimidau la modul serios diferite notabilităţi locale ca să nu participe la evenimentul unui alt candidat. E o cârdăşie mai largă. Prin urmare, trebuie să înţelegem că e complicat sistemul, iar ceea ce vedem noi e doar la suprafaţă şi de regulă nu sunt cei mai importanţi dintre ei”, afirmă Alfred Bulai.

 De ce nu se face nimic pentru destructurarea acestor clanuri?

„Tocmai din motivele pe care le-am enumerat mai devreme: pentru că este o ţesătură care face ca factorul politic şi cel legat de justiţie să nu funcţioneze normal. Noi am discutat doar marea corupţie din România. Acest fenomen creează probleme şi la nivelul individului. Tocmai asta este problema: justiţia, în ultimii ani, a rezolvat probleme care nu priveau cetăţenii direct. Justiţia s-a centrat pe problemele mici ale oamenilor mari şi nu pe problemele mari ale oamenilor mici. E mult mai grav decât un politician care nu ştiu ce a semnat. Chiar nu sunt importante la nivel social faţă de problemele multe, mici, ale oamenilor simpli, unde vorbim de o cârdăşie, de o graniţă foarte subţire între zona infracţională şi cea a celor care trebuie să apere societatea de acest fenomen”, a declarat sociologul Alfred Bulai, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
906 afisari

2 COMENTARII

  1. Cardasia coruptia,se intinde dela cel mai marunt sef de post politienesc caruia interplopii satului ce opereaza nestingheriti ii platesc ratele la masina sau la banca,si pana hat in varful dealului.Unde mutul neamului n’avede,n’aude,nu stie nu a fost informat si nici nu-l intereseaza,tace,nu ia atitudine.Sau cum spunea bunicul din prea mosmonditul,fara nici un pic de rusine,Dosarul Caracal,”ne-a chemat la Cotroceni,noi am intrat pe o use,dumnealui a iesit pe alta use.”Doar ca ce sa vezi Dragi Romani,habar nu aveti ca Romania este „moderna”,si a devenit peste noapte „Stat de drept”,dupa cum ne anunta dela Bruxeles” ctitorul” Romaniei moderne si al statului de drept.Adica un fel de taram al satrelor,clanurillor interlope,ce prospera tocmai coruptiei si cardasiei cu cu interlopii spaguiti la greu din Institutiile „Statului de drept”.Explicatia si reteta este cunoscuta inca depe vremea lui Al Capone si chiar si dinainte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger