AcasăNewsCe noi măsuri a dispus Guvernul pe durata stării de urgență, în...

Ce noi măsuri a dispus Guvernul pe durata stării de urgență, în domeniul sănătății (VIDEO)

În ședin’a de luni a Executivului, a fost aprobată o Hotărâre de Guvern (HG) ce conține mai multe măsuri din domeniul sănătății, pe perioada în care în România este valabilă starea de urgență.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a trecut în revistă deciziile din cuprinsul HG-ului respectiv. Astfel, s-a aflat că în acest interval, utilizarea cardului național de sănătate nu mai este obligatorie. De asemenea, atât serviciile medicale, materialele sanitare, cât și medicamentele necesare pentru tratarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 se acordă „tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României”, fie că sunt asigurate medical sau nu.

Totodată, s-a astabilit că pentru pacienții simptomatici ă medicii de familie și cei de specialitate din ambulatoriu „pot acorda consultații la distanță, ce pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare”.

S-a stabilit că se prelungește – cu 90 de zile – termenul de valabilitate a biletelor de trimitere existente sau a căror valabilitate expiră în această perioadă.

Nu în ultimul rând, o reglementare din recent aprobata Hotărâre de Guvern vizează pacienții cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament. În cazul acestora, „nu mai este necesară o nouă reevaluare a medicului specialist pe perioada stării de urgență, pentru reînnoirea scrisorii medicale inițiale”, a anunțat oficialul guvernamental, iar medicul de familie poate emite prescripții medicale în baza documentelor medicale pe care le are pacientul respectiv.

259 afisari

1 COMENTARIU

  1. bine ca nu mai vreti sa vina cei fara maini si piciaore la reevaluare!!!!!!ba , da teste rapide pt medici ca sa nu mai devina victime si vectori cand o sa aiba orban si iohannis gururile natiunii care si au dorit razboi inca de timp de pace si uite ca le a sosit si sunt in pestera??!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger