AcasăNewsCE ne ia la bani marunti pentru CFR Marfa

CE ne ia la bani marunti pentru CFR Marfa

Comisia Europeana a lansat o investigatie aprofundata pentru a determina daca stingerea de catre statul roman a datoriilor operatorului de transport feroviar de marfa CFR Marfa si necolectarea datoriilor companiei i-au conferit companei un avantaj neloial, cu incalcarea normelor UE privind ajutoarele de stat.

Acesta este primul pas facut concret de Comisie in vederea recuperarii ajutorului de stat primit la momentul privatizarii, in 2013, de catre compania de stat. Cel mai probabil aceasta inseamna inceputul sfarsitului pentru CFR Marfa. Un sfarsit care, in cel mai bun caz, va fi vanzarea companiei pe nimic, in cel mai rau caz va fi inchiderea si lichidarea activelor companiei. La capatul a patru ani de rateuri in privatizarea CFR Marfa, declaratii fara acoperire, dezinteres fata de soarta acesteia, culpe pasate de la un ministru si de la un Guvern la altul, a venit si nota de plata pentru Romania.

Sansele de a ne lua ramas bun de la o companie de stat care pana in 1990 era unul dintre cei mai mari operatori feroviari din Europa sunt maxime. Cu pierderi de aproape 200 de milioane de lei in 2016 si datorii de aproape 200 milioane euro este greu de crezut ca CFR Marfa isi va mai gasi un cumparator. Aceasta deoarece procedura deschisa de catre CE decurge mult mai rapid decat poate statul sa restructureze si sa gaseasca un cumparator pentru CFR Marfa.

author avatar
Catalin Dumitrescu
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger