AcasăNewsCe ne așteaptă? Daea susține că „nu sunt motive” să se scumpească...

Ce ne așteaptă? Daea susține că „nu sunt motive” să se scumpească produsele agroalimentare. Ce argument aduce

(sursa foto: Facebook/Petre Daea)

Scumpirile la alimente reprezintă, fără dubiu, un real motiv de îngrijorare pentru foarte mulți români, nu doar pe cei cu venituri reduse. Mai ales când merg în fața galantarelor și văd cât au ajuns să coste pâinea, nemaivorbind de carne, ulei și de alte produse din așa-numitul „coș zilnic”. Și fac calcule peste calcule pentru a se putea descurca de la lună la lună, mai ales seniorii cu pensii mici.

Un mesaj venit de la ministrul Agriculturii s-ar vrea a-i mai liniști pe cei care se tem de noi creșteri ale prețurilor alimentelor. Petre Daea, oficialul din fruntea Ministerului Agriculturii din Guvernul Ciucă susține că nu există motive obiective pentru o scumpire a produselor agroalimentare.

„Nu sunt motive să se scumpească produsele agroalimentare”, a declarat Daea, miercuri, citat de Agerpres.

Daea: S-a stabilizat preţul

În continuarea răspunsului dat întrebării venite de la presă, ministrul Agriculturii a vorbit despre o stabilizare a prețului în producţia primară.

„Nu sunt motive obiective pentru că producţia primară, în zona aceasta, s-a stabilizat preţul, în procesare s-a stabilizat preţul, la energie şi la gaz. Aşa că nu vor creşte preţul”, a argumentat ministrul Agriculturii.

Pe final de an, cu iarna tot mai aproape, la fel și Crăciunul, românii se gândesc deja la ce vor pune pe masă de Sărbători. Și mai ales care va fi prețul cărnii de porc, pentru mulți nelipsită, anii trecuți, din meniul de Crăciun.

Citiți și: Mai mâncăm porc de Crăciun? Pesta porcină omoară animalele din curţile ţăranilor

Petre Daea ne urează „Poftă bună!” de Sărbători: preţul cărnii de porc, o surpriză pentru toată lumea!

Porcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Daea a participat la deschiderea oficială a Târgului Indagra. Și a ținut să-i felicite pe fermierii români pentru efortul depus în acest an, mai ales date fiind condițiile foarte grele cu care aceștia s-au confruntat, cauzate de lipsa apei.

„Ați reușit prin munca iscusită, prin activitatea zilnică să întoarceți brazda țării și să smulgeți din rodul pământului cele 9 milioane tone de grâu și cele peste 2 milioane tone de floarea-soarelui, asigurând astfel necesarul de consum al României și excedent pentru export.” – a declarat ministrul, citat pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce.

author avatar
Andrei Coman
272 afisari

6 COMENTARII

  1. mosule . mega image , kaufland si celelalte , n-au nevoie de motive ca sa scumpeasca ce vor . eu am vazut cum kaufland a marit de 3 ori uleiul intr-o singura zi

  2. Comentariile semenilor sunt pertinente, brânză,untul au sărit de 100-150 Ron/kg. nu știu în ce lume trăiește acest ministru criptocomunist, el este un fulg în vânt , mergi omule in magazine nu mai face circ că tu cumperi produse, ești expirat ca șeful tău Ciolacu, sunteți amândoi doua marionete.

  3. Laptele acum 3 sapt. : 1,6 l-12 lei.
    Acu’ 2 sapt -16,00 lei, acu’ o sapt.17 lei.
    Sa ma mai duc la market?
    Incerc in piata.

  4. DAEA NU MAI STIE CAND SI UNDE S-A NASCUT ce preziceri mai poate face , da mai poate face dar pe el…………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger