AcasăNewsCe ne aduce Cocosul de Foc

Ce ne aduce Cocosul de Foc

Xian nian hao!

Noul an chinezesc, care a inceput pe 28 ianuarie 2017 si se incheie pe 15 februarie 2018, sta sub semnul Cocosului de foc, simbol al unui nou inceput. In traditia chineza, animalul care guverneaza anul in care se naste un om are o influenta puternica asupra personalitatii omului respectiv. Se spune ca este „animalul care se ascunde in adancul sufletului”.

Xian nian hao!

In conformitate cu astrologia chineza traditionala, anul 2017, al Cocosului de foc, se caracterizeaza prin stabilitate, ordine, multa munca, reconstructie, progres si integritate maxima. Anul acesta va fi un an foarte bun pentru cei nascuti in anii Dragonului si al Caprei, un an bun pentru cei nascuti in anii Sobolanului si Calului, bani vor avea cei nascuti in anii Sarpelui, Bivolului si Maimutei, iar o provocare va fi pentru cei nascuti in anii Iepurelui, Cainelui si Porcului. Anul cocosului este, in general un an al prosperitatii, dreptatii, justitiei si eficientei logistice. In acesti ani carierele precum cele in administratie publica si privata, armata, politie sau justitie sunt cele favorizate, iar persoanele implicate in astfel de proiecte se pot astepta la un an plin de satisfactii. Sub semnul Cocosului se afla cei veniti pe lume in perioadele: 26.01.1933-13.02.1934 (apa), 13.02.1945-01.02.1946 (lemn), 31.01 1957-17.02.1958 (foc), 17.02.1969-05.02.1970 (pamant), 04.02.1981-22.01.1982 (metal), 23.01.1993-09.02.1994 (apa), 09.02.2005-28.01.2006 (lemn).

Ce este Horoscopul chinezesc

Zodiacul chinezesc se mai numeste si shengxiao. In limba chineza, shengxiao inseamna „nascut semanand cu”, iar ideea este ca fiecare nativ are trasaturi caracteristice celor 12 animale ale zodiacului chinezesc: sobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, oaie, maimuta, cocos, caine, mistret. Se mai spune despre acest horoscop ca ar fi mai exact la nivel de individ pentru ca grupurile de personalitati sunt impartite mai larg, fiind influentate de anul nasterii.

Putina mitologie

Conform mitologiei antice chineze, Zeita Nu Wa ar fi creat, dupa asemanarea Zeilor, omul, din lut, dupa ce Zeul Pangu a creat Natura. Despre zeita Nu Wa se mai spune ca inainte sa creeze omul, a creat, in prima zi, cocosul, apoi cainii, urmatorii fiind porcii, iar in ziua a patra a creat caprele, pentru ca in ziua a cincea sa creeze boii, iar in ziua a sasea, caii. Cocosul a fost creat pentru ca fiintele umane sa cunoasca timpul, cainele pentru companie si paza, porcul si capra pentru hrana, boul si calul pentru a-l ajuta pe om la munca agricola.

2017 si noi

SOBOLAN: Vei avea parte de pierderi si alte probleme in 2017. Vor fi multe certuri si dispute inutile care vor atrage probleme de sanatate.

BIVOL: 2017 iti va aduce evolutii pozitive atat in dragoste, cat si cariera. Nu renunta, totusi, la prudenta.

TIGRU: In 2016 ai cam avut ghinion, dar acum situatia se va imbunatati putin. 2017 va fi un an mai bun, dar mediu.

IEPURE: Exista riscul sa ai multe ghinioane. Vei trece prin urcusuri si coborari, iar membrii familiei ar putea avea probleme de sanatate. Vei reusi sa treci peste obstacole daca vei reusi sa iei initiative.

DRAGON: 2017 va fi un an norocos in care vei avea parte de evolutii grozave in dragoste si cariera. Vei sta bine si cu sanatatea, daca nu faci niciun fel de excese.

SARPE: Vei avea un noroc deosebit in dragoste in 2017, dar nu vei sta la fel de bine cu cariera si sanatatea, unde vei avea suisuri si coborasuri.

CAL: Pregateste-te pentru un noroc oscilant, fii optimist/a in fata esecurilor si apeleaza la cei din jur care te vor ajuta sa rezolvi problemele.

CAPRA: 2017 va fi un an bun foarte bun pentru tine, dar  vei fi influentat/a de mai multe astre de rau augur, asa ca exista riscul sa ai ceva accidente minore.

MAIMUTA: Ai avut un 2016 greu, iar acum vei putea rasufla usurat/a, iar norocul ti se va schimba complet. Vei avea noroc si in dragoste.

COCOS: Vei avea tendinta sa declansezi conflicte, iar norocul va fi schimbator tot anul. E posibil sa ai parte de mari schimbari.

CAINE: Nu te vei descurca prea bine in relatiile cu ceilalti. E posibil sa fii inselat/a sau sa ti se insceneze ceva si cei din jur sa nu te creada.

MISTRET: In 2017 situatia se va imbunatati putin, dar tot vei avea parte de ghinioane, mai ales in dragoste.

Personalitati din anii Cocosului

Printre personalitatile nascute in anii Cocosului se numara: Confucius, Benjamin Franklin, Richard Wagner, William Faulkner, Giuseppe Verdi, Johann Strauss, Michelle Pfeiffer, Goldie Hawn, Katherine Hepburn, Larry King, Martin Luther King III, Eric Clapton, Bette Midler, Steve Martin, Dolph Lundgren, Bob Marley, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Britney Spears, Matt Damon sau Natalie Portman.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger